- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Lacul din România cu apă sărată, unic în Europa. Turiștii străini se înghesuie să își facă aici rezervare
Lacul din România cu apă sărată, unic în Europa. Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, fiind unic în Europa.
Acesta e considerat rezervație naturală, fiind un lac sărat cu fenomen de heliotermie și având un regim special de protecție.
Lacul Ursu, unic în Europa
Lacul Ursu, recunoscut drept „Marea Moartă a Transilvaniei”, se găsește Sovata. Acesta are o suprafaţă de 40.000
Astfel, Lacul Ursu este o adevărată sursă de sănătate. Salinitatea de aici se mai găsește la Marea Moartă din Israel spre suprafaţă. Privit de la înălţime, Lacul Ursu are forma unei blăni de urs desfăşurate, de unde îi vine şi numele.
Citește și: Topul celor mai frumoase destinații de pe litoralul românesc
Lacul este unic în Europa datorită unui fenomen natural de heliotermie. Acest fenomen a apărut în urma scurgerii continue în lac a unui pârâu şi a precipitaţiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, şi astfel asigurând încălzirea straturilor de apă sărată în adâncime, scrie Adevărul.
Turiștii străini se înghesuie să își facă aici rezervare
Se pare că turiștii străini sunt tot mai impresionați de zona Maramureșului, unde se află și Lacul Ursu.
Fiind unic în Europa, tot mai mulți străini sunt curioși și își fac rezervare din timp în zona Sovatei pentru a ajunge la acest izvor de sănătate.Turiștii aleg acest lac în special pentru beneficiile pe care le are apa sărată.
Aceasta ajută la ameliorarea durerilor articulare, musculare ș.a.m.d.„ Acest tip de tratament era aplicat pe scară largă, sub supraveghere medicală, încă din anii 1970, cu metodele existente în acea perioadă. În prezent, la metodele clasice, se adaugă noile metode de diagnostic a cauzelor infertilităţii, cât şi posibilitatea de a urmări efectele terapiei în mod ţintit ”, a transmis balneologul Suzana Pretorian.