Iosif și Maria se gândeau mereu la cuvintele îngerului și știau că Pruncul care urma să se nască avea să fie cu totul deosebit.
Citeste si: Cele mai frumoase colinde de iarnă în 2021
În ținutul din jurul Betleemului se aflau în acea noapte păstori care stăteau pe câmp cu turmele lor. Ei îşi păzeau oile de numeroasele animale sălbatice ce dădeau târcoale în întuneric.
Păstorii au putut vedea alături de îngerul care le vorbise, o mulți de alți îngeri.
După ce îngerii au plecat, păstorii, încă foarte uimiți, și-au propus să meargă să vadă nașterea Mântuitorului.
Citeste si: Cele mai frumoase colinde de Crăciun ale lui Ştefan Hruscă
Dumnezeu a descoperit taina nașterii lui Iisus și unui grup mici de oameni, care nu erau săraci și disprețuiți ca păstorii. Erau înțelepți din părțile Persiei, oameni bogați și importanți, care se ocupau cu studierea astrelor. Într-una din acele nopți, au fost foarte impresionați să descopere pe cer o stea nouă și strălucitoare. Erau siguri că ea anunța un eveniment deosebit, nașterea unui rege. Au fost cu toții de acord să urmeze calea stelei pentru a-L găsi pe rege. Când au intrat în Israel, au știut că ajunseseră aproape de capătul drumului lor, pentru că steaua călăuzitoare nu se mai vedea pe cer. Ajunşi în Israel, cei 3 Magi au început să întrebe în stânga și în dreapta unde se află noul Rege al iudeilor. Aceste întrebări au ajuns și la urechile lui Irod cel Mare care i-a chemat pe cei 3 Magi la palat. Aici, Irod cel Mare le-a spus acestora să meargă să Îl caute și când Îl vor găsi să-i dea de veste mințindu-i că dorește să îi aducă și el omagiile sale.
După ce au plecat de la palat, steaua li s-a arătat din nou și au continuat drumul până la staulul unde se aflau Maria și Iosif împreună cu pruncul Iisus Hristos. Cei 3 Magi au îngenuncheat în fața Sa și s-au închinat Lui, apoi I-au oferit daruri precum aur, tămâie și smirnă.
În acea seară, în timp ce dormeau, celor 3 Magi li s-a arătat în vis care sunt adevăratele intenții ale lui Irod cel Mare iar a două zi aceștia au plecat pe altă cale în țara lor. Legătura dintre nașterea Domnului și Moş Crăciun Există o legendă potrivit căreia staulul unde au stat Iosif și Maria împreună cu Iisus aparține, de fapt, lui Moş Crăciun.
Se spune că Maica Domnului, atunci când i-a venit vremea să nască, a bătut mai întâi la poarta lui Moş Ajun. Acesta fiind un om sărac, a trimis-o la fratele său mai bogat, Moş Crăciun. Soția acestuia, Crăciunița a primit-o în iesle pe Fecioara Maria, care l-a născut pe Iisus, în fân, printre animale. Se spune ca Hristos s-a născut pe data de 25, deși nu se știe luna exactă.
A fost aleasă luna decembrie pentru că atunci aveau loc sărbătorile păgâne. Crăciunul mai este numit și sărbătoarea familiei. Este o bună ocazie când se reunesc părinți, copii și nepoți. Cu alte cuvinte, Crăciunul este momentul care unește familiile. Se colindă casele pentru un an mai bun, se pregătesc mâncăruri tradiționale și se împodobește bradul, sub care copiii așteaptă darurile Moşului.