Close sidebar
Stiri mondene

Lidia Buble, dezvăluiri despre afecțiunea cu care se confruntă! Cum se manifestă boala de care suferă artista: „E chinuitor. Când rămân singură o iau razna rău”

[Sursa foto: Captură TV]

Lidia Buble a dezvăluit că suferă de o afecțiune din cauza căreia nu se poate odihni noaptea.


In articol:

Lidia Buble a mărturisit că se confruntă cu o problemă destul de serioasă. Totul se manifestă doar în timpul nopții, iar artista nu știe ce să mai facă pentru a scăpa de ea. În termeni de specialitate, cântăreața se confruntă cu nictofobia, o afecțiune ce se manifestă prin teama de întuneric. Cântăreața s-a plâns că uneori trece prin nopți de-a dreptul chinuitoare deoarece nu poate adormi și începe să-și imagineze tot felul de lucruri ciudate când e întuneric în cameră.

Citeste si: Sfatul prețios primit de Lidia Buble din partea tatălui ei! Ce a îndemnat-o să facă pe viitor: „Cu frica de Dumnezeu”

„Dacă am tablouri prin casă mă gândesc că noaptea pleacă aia din tablou… Am nopți în care nu închid niciun ochi. Adorm doar spre dimineață când se luminează afară, 2-3 ore. În unele seri e chinuitor. În momentul în care rămân singură o iau razna rău de tot”, a spus Lidia Buble.

Adulții pot suferi de nictofobie

Potrivit experților, chiar și adulții pot suferi de nictofobie, iar cauzele pot fi asocierea întunericului cu anumite traume din copilărie, cu situații neplăcute petrecute pe timpul nopții sau cu evenimente tragice la care au participat noaptea. În situații rare, nictofobia trădează afecțiuni cardiace, neurologice, tulburări psihice sau hormonale. Pe fondul fricii de întuneric se pot declanșa crizele de astm cu senzația de sufocare, notează doc.ro. 

Frica de întuneric
Frica de întuneric

Citeste si: Lidia Buble, secrete neștiute de la începutul carierei. Când au aflat părinții ei că face muzică: „Îmi era frică de reacția pe care o să o aibă”

Nictofobia, boala cu care se confrună Lidia Buble, se poate trata prin mai multe modalități. În primul rând, este necesar lucrul cu un terapeut calificat. Analizarea intensă a împrejurimilor sau apelarea la așa-numitele tehnici de conștientizare poate ajuta la reducerea impactului acestei afecțiuni.

De asemenea, terapia cognitiv-comportamentală poate să influențeze schimbarea tiparelor de gândire distructive. În acest fel, persoana afectată de nictofobie va reuși să se odihnească mai bine.  

Frica de întuneric
Frica de întuneric

Simptome fizice ale nictofobiei:

- probleme de respirație

- ritmul cardiac accelerat

- durere în piept

- tremur sau furnicături

- amețeli 

- stomac deranjat

- bufeuri calde sau reci

- transpiraţie.

Simptome emoționale ale nictofobiei:

- sentimente copleșitoare de anxietate sau panică

- o nevoie intensă de a scăpa de situație

- detașarea de sine sau sentimentul „ireal”

- pierderea controlului sau senzația de nebunie

- sentimentul că ai putea muri sau îți pierzi cunoștința

- sentimentul de neputință față de frica ta.