Atunci când ai o țară frumoasă ca a noastră, cu locuri de poveste la tot pasul,
Citește și: Horoscop de weekend, 6-7 mai 3023: Berbecii trebuie să ia o decizie importantă. Vărsătorii au noroc la bani
Citește și: MIEZ Festival București 2023: Programul și bilete
În cazul în care vreți să mergeți la Turda în mini-vacanța de 1 iunie-Rusalii, cu siguranță veți avea o mulțime de lucruri impresionante de văzut. Salina Turda este cea mai mare din țară și le bune la dispoziție vizitatorilor o mulțime de activități. Aceștia pot vizita Muzeul Mineritului sau se pot bucura de experiențe unice în parcul de distracții, care este amplasat la 42 de metri adâncime.
Fundata, împreună cu satele Fundățica și Șirnea, este un loc de poveste, în care vă puteți bucura de liniște și pace, dar și de peisaje impresioannte. Fiind situată în inima naturii, această localitate se spune că ar avea cel mai curat aer din țară, așa că cei care vor să scape de agitația din oraș, vor avea parte de o experiență foarte plăcută în acest loc pitoresc. În cazul în care ajungeți la Fundata, nu trebuie să ratați Cheile Grădiștei, Peștera Dâmbovicioarei și Lacul din Fundata.
Citește și: Top 5 jocuri online cu tematică de vacanță
Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914, din ordinul Regelui Carol I, care a fost impresionat de orașul Sinaia, dar și de peisajul montan, iar ulterior a fost construit și Castelul Pelișor. În prezent, cele două sunt considearte unele dintre cele mai frumoase castele de la noi, datorită arhitecturii în stilul Art Nouveau combinat cu elemente bizantine și celtice. Atât Castelul Peleș, cât și Castelul Pelișor sunt accesibile publicului, însă ocazional sunt folosite pentru evenimente organizate de fosta familie regală.
Cei care doresc să scape de agitația din oraș, se pot relaxa la Lacul Roșu, care împreună cu împrejurimile sale creează un cadru de poveste ideal pentru o vacanță în această perioadă. Dacă vei ajunge în zona acestui lac, format în cadrul unui baraj natural, nu trebuie să ratezi Cheile Bicazului, Biserica de Lemn din Vârghiș, Poiana Narciselor de la Vlăhița și Lacul Sfânta Ana. Lacul Roșu situat la poalele muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la 26 km de orașul Gheorgheni.
Citește și: Cele mai ciudate locuri pe care le poți vizita în București
Rezervația Naturală Tinovul Mare se află în Poiana Stampei, județul Suceava și este o oază de verdeață și liniște pentru cei care vor să se bucure de frumusețea naturii în această perioadă. Turiștii pot face plimbări lungi pe o potecă din lemn, înconjurați de păduri de pini, mușchi, flori sau fructe de pădure. Timovul Mare este un loc de poveste din Bucovina, iar turiștii pot vizita și locurile din apropiere, cum ar fi: Colibița, Vatra Dornei, Transrarău, Pietrele Doamnei sau Piatra Șoimului.
Plajele Corbu și Vadu pot fi unele dintre cele mai boeme locuri de pe litoralul românesc, fiind destinația ideală pentru cei care vor să se bucure de mare în liniște, fără aglomerație sau petreceri zgomotoase. Aceste două plaje sălbatice se află la 15 kilometri distanță de Năvodari, iar în apropierea lor poți vizita Cetatea Enisala, Cetatea Argamum, Cheile Doborogei, Gura Portiței, Munții Măcinului și Lacul Sinoe.
Citește și: Când expiră voucherele de vacanță, în valoare de 1450 de lei?
Delta Dunării este unul dintre locurile care trebuie să fie vizitate cel puțin o dată în viață, fiind una dintre cele mai importante obiective turistice naturale de la noi din țară. Având în vedere că este un muzeu al biodiversității, aici vei găsi 1830 de specii de copaci și plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluște, 11 specii de reptile și 320 de specii de păsări. Delta Dunării este singurul loc din România, în care se găsesc păduri de nisip: Pădurea Letea și Pădurea Caraorman.