- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Lumea muzicii pierde o legendă cu un repertoriu strălucit. Roberta Flack a murit: "Avem inimile frânte". Unde și-a dat ultima suflare

Roberta Flack s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Reprezentanții ei au confirmat vestea tristă într-o declarație. Decesul a survenit după mai mulţi ani de probleme de sănătate, inclusiv un diagnostic, dezvăluit public la sfârşitul anului 2022, de scleroză laterală amiotrofică sau ALS. Această afecţiune progresivă, denumită adesea boala Lou Gehrig, a făcut-o să nu mai poată cânta. Moartea legendarei artiste lasă un gol imens în industria muzicală. Fanii, colegii de breaslă și criticii de specialitate îi recunosc contribuția la muzica soul și R&B.
„Avem inimile frânte pentru că glorioasa Roberta Flack a murit în această dimineață, 24 februarie 2025. A murit liniștită, înconjurată de familia ei.

Cine a fost Roberta Flack? Drumul său spre faimă a fost marcat de o descoperire întâmplătoare
Roberta Cleopatra Flack s-a născut în 10 februarie 1937, în Black Mountain, Carolina de Nord. A fost una dintre cei patru copii ai unei familii iubitoare de muzică. Regretata artistă a început să cânte la pian când avea 9 ani, încurajată de mama ei, care era organistă într-o biserică. Dacă inițial a vrut să devină pianistă, Roberta Flack și-a studiat vocea și visa să ajungă cântăreață de operă. În timp ce cânta într-un club de jazz, a fost remarcată de muzicianul Les McCann, care a descris-o astfel: „ Vocea ei a atins, a prins și a lovit fiecare emoție pe care am cunoscut-o vreodată.”
Consacrarea internațională: Piese care au făcut istorie
Amintim că Roberta Flack a cunoscut faima la 30 de ani, când interpretarea sa a piesei „The First Time Ever I Saw Your Face”, scrisă de Ewan MacColl, a fost folosită în filmul „Play Misty for Me” (1971), regizat de Clint Eastwood. Momentul a transformat piesa într-un fenomen global și i-a adus Premiul Grammy pentru Cântecul Anului.Un an mai târziu, Roberta Flack a obținut al doilea Grammy consecutiv, de data aceasta pentru „Killing Me Softly With His Song”, consolidându-și statutul de legendă a muzicii soul.

În 1974, a revenit în topuri cu un nou hit, „Feel Like Makin’ Love”, dar a ales să ia o pauză de la concerte pentru a se dedica activităților caritabile și înregistrărilor de studio. În 2020, la doar un an după ce suferise un accident vascular cerebral, Flack a primit Premiul Grammy pentru întreaga carieră, o recunoaștere supremă a contribuției sale la industria muzicală.
„Este o onoare extraordinară și copleșitoare. Întreaga mea carieră am încercat să spun povești prin muzica mea. Acest premiu este o validare că mesajele mele au fost auzite și apreciate”, declara atunci artista.