Pentru ca dezastrul din Galați să nu se repete, mii de saci, materiale şi utilaje au fost aduşi aproape de sectorul românesc al Dunării. Totodată, au fost inspectaţi la pas cei 1.100 de kilometri de diguri, precum şi punctele vulnerable care au fost, în funcţie de situaţie, consolidate. Echipele Apa Nova sunt și ele pregătite să intervă în București, în contextul avertizărilor meteo pentru Capitală.
„Sute de saci se montează în zonele Ciocănești și Baital de pe brațul Borcea din județul Călărași prin realizarea unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă. Intervenim cu forțe proprii în toate zonele vulnerabile astfel încât tranzitarea debitelor să se realizeze în siguranță Apele Romane Buzau-Ialomita prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași continuă construirea unor diguri provizorii din saci geocontaineri, paralel cu linia de apărare existentă, menite să stopeze pătrunderea apelor în cazul apariției unor breșe”, se arată într-o postare publicată de Apele Române.
Citește și: Mesajul sfâșietor după inundațiile din Galați: “Nu ii mai legați, lăsați-i liberi să se poată salva”
De asemenea, situația este atent monitorizată de specialiști, astfel că linia de apărare se va înălța pentru ca românii să fie în afara oricărui pericol.
„Pe o lungime de 350 metri, în zona Baital, pe brațul Borcea, pe malul drept al Dunării, vor fi montați în aceste zile peste 400 de saci. De asemenea, în zona Ciocănești- Călărași, pe o lungime de 150 de metri, au fost montați deja 180 de saci.