Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, a vorbit despre situația medicală a actorului Florin Piersic, după ce a fost recent transferat de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balş” la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru extracția unei proteze de genunchi infectate.
Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, despre operația lui Florin Piersic
Cătălin Cîrstoiu trage un semnal de alarmă cu privire la infecția care i-a agravat starea lui Florin Piersic. În cadrul unei emisiuni TV, managerul Spitalului Universitar de Urgență București a explicat importanța determinării momentului apariției infecției, fie imediat după intervenția chirurgicală inițială, fie ca o infecție secundară. Acest detaliu este crucial pentru alegerea tratamentului adecvat, având în vedere că orice infecție locală poate răspândi bacterii în sânge, afectând implantul.
„E foarte important de știut dacă infecția este una imediată intervenției chirurgicale de acum 5 ani și care a mers așa lent, ceea ce ce e posibil, sau în egală măsură este posibil să fie o infecție apărută ulterior. Pentru că la acești pacienți orice infecție de focare, adică dacă ai un abces, o infecție, poate da în sânge bacterii care ajung în primul rând acolo unde e implantul. Implantul e un bun loc pe care se fixează bacteriile.”
, a declarat Cătălin Cîrstoiu.
Ce îî recomandă Cătălin Cîrstoiu lui Florin Piersic
Cătălin Cîrstoiu consideră că tratamentul lui Florin Piersic ar trebui să continue într-un spital mare și pluridisciplinar pentru a asigura suport din multiple specialități medicale, inclusiv chirurgia cardiacă sau dializa, dacă este necesar.
Cîrstoiu a recomandat ca chirurgul care a efectuat inițial intervenția să continue să supravegheze cazul, datorită cunoașterii istoricului medical al actorului și evoluției afecțiunii sale. „Trebuie tratat într-un spital mare, într-un spital pluridisciplinar, pentru că în orice moment poți să ai nevoie de chirurgie cardiacă, de dializă. Spitalul Foișor e un spital specializat pe doar ortopedie. Adică îi trebuie niște suporturi de la alte specialități. Acel chirurg care a pus prima oară implantul trebuie să se ocupe de cazul ăsta până la final, pentru că știe ce a făcut prima oară, știe evoluția”, a mai spus Cîrstoiu.