• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Mesaje de Sf. Ilie 2024
Mesaje pentru cei care își sărbătoresc ziua de nume de Sf. Ilie  [Sursa foto: freepik]
La mulți ani de Sf. Ilie! Iată cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări pentru cei care își sărbătoresc ziua de nume pe 20 iulie 2024.

Pe data de 20 iulie, mii de români își sărbătoresc ziua de nume. Cu această ocazie, cei care poartă numele Sfântului Ilie, cunoscut drept cel care aduce secetă, fulgere și ploaie, primesc cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări din partea celor dragi. Dacă și tu vrei să le transmiți un gând bun sărbătoriților din viața ta, consultă lista de mai jos și alege mesajul potrivit pentru ei. 

Citește și: Electric Castle 2024. Programul zilei de vineri a festivalului. Cine urcă pe main stage

Când pică Sf. Ilie?
Sf. Ilie este sărbătorit an de an pe 20 iulie [Sursa foto: Facebook]

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Ilie? 

Pe data de 20 iulie,  este sărbătoare mare în Calendarul Ortodox, deoarece românii îl prăznuiesc pe Sfântul Ilie. Mulți dintre ei își sărbătoresc cu această ocazie și ziua de nume. Dintre aceștia, majoritatea poartă numele de Ilie, însă sunt și alte derivate care se sărbătoresc în această zi, cum ar fi Ilinca, Lică, Iliuță, Ilia, Lia, Elias, Eliana, Eliade, Ilieș, Iliuș, Iliev, Liana.

Ziua în care este cinstit Sfântul Ilie este trecută în calendar cu cruce roșie, deoarece aceasta are o semnificație aparte pentru credincioși. Se spune că Sfântul Ilie nu a cunoscut moartea, ci a fost ridicat la cer într-un car de foc. Potrivit tradiției populare, el nu și-a terminat misiunea pe pământ și așteaptă sfârșitul lumii pentru a se lupta cu diavolii. Tot Sfântul Ilie este și cel care aduce ploaia în vremurile cu secetă, fulgere și tunete. 

Citește și: Cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la Electric Castel 2024. Sfatul organizatorilor

Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ilie 2024
Descoperă cele mai frumoase mesaje pentru Sf. Ilie 2024[Sursa foto: freepik]

Mesaje, urări și felicitări de Sf. Ilie 2024

„Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La Mulţi Ani cu ocazia Sfântului Ilie şi să-ţi fie ziua plină de minuni!”

„În această zi, când numele tău este celebrat, se sărbătoreşte cel mai mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă, Sf.

Ilie. Îţi doresc să învingi orice furtună şi să rămâi în orice moment un cer senin!”

„Ilie, cu ocazia onomasticii tale, îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun în lume. Să ți se împlinească toate visurile și să ai parte de o zi plină de bucurii. La mulți ani!”

„Ilie, pe tine te-am ales să-ți spun azi, din suflet: la mulți ani! Să ai parte de tot ce este mai frumos și mai bun, și să te bucuri de toate realizările.

Fericire și sănătate!”

„Zile senine și fericire alături de cei dragi, sănătate și cât mai multe visuri împlinite! La mulți Ani!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să se împlinească. La mulți ani!”

„La mulți ani, Iliuță! Îți doresc să se spargă conducta fericirii pe strada vieții tale!”

„Fie ca aceasta zi să-ti deschidă poarta unui viitor plin de succese, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!”

„Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulți ani!”

„Cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!”

„E o zi când sufletul tău trebuie să învingă orice urmă de tristeţe şi să fie deschis pentru a primi cele mai frumoase momente. Este ziua numelui tău şi-ţi urez un sincer La Mulţi Ani!”

„Azi, de Sfântul Ilie îți doresc tot ce e mai bun pentru tine. Iți doresc ca aceasta perioada sa iți aducă multa zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău si sa poți împărtăși tot ce ai tu mai bun cu ei. La mulți ani și multe bucurii!

„Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!”

„Adierea vântului lin al acestei zile frumoase de vară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor, iar sufletul să-ți rămână deschis către calea fericirii si împlinirilor. La mulți ani!”

Citește și: Marina Almășan, totul despre despărțirea de Georgică Cornu. Vedeta se teme pentru viața ei: "N-am făcut față presiunilor psihice, amenințărilor și circului"

Vezi aici cele mai frumoase mesaje de Sf. Ilie
Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” de Sf. Ilie? [Sursa foto: freepik]

Rugăciunea care se citește de Sf. Ilie

„Depărtează de la noi, preamărite proorocule, prin mijlocirea ta către Domnul, dreapta mânie a lui Dumnezeu; apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur, de boli și răni aducătoare de moarte, de neînțelegeri între frați, de năvălirea asupra noastră a altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Prin rugăciunile tale, preamărite, întărește poporul nostru binecredincios și ajută-l în toate faptele lui bune.

Mijlocește, proorocule al lui Dumnezeu, păstoriților noștri râvna fierbinte către Dumnezeu, purtare de grijă pentru mântuirea sufletească a păstoriților, înțelepciune în purtare și învățătura, cucernicie și tărie în ispite; judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor, dreptate și milă față de cei obijduiți; tuturor cârmuitorilor purtare de grijă față de supuși, milă și dreaptă judecată, iar dreptcredincioșilor supunere și ascultare față de cârmuitori, cum și îndeplinirea cu sârguință a tuturor îndatoririlor lor; ca astfel, în pace și cucernicie, să petrecem veacul acesta.

Să ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinste și închinăciune, împreună cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!"