Puya s-a remarcat de-a lungul timpului cu hiturile sale, dar și cu criticile sale acide la adresa societății românești. Rapperul a urcat pe scena festivalului Neversea, unde a cântat alături de fani și a vorbit despre noua „modă” de a face bani în România, „prostituția de OnlyFans”.
„Într-o lume plină de bagaboante (vagaboande), doamnele trebuie să aibă respect. Problema e că lumea nu mai face diferență între doamne și bagaboante. De aceea trebuie să stabilim, aici, clar. Și vorbesc în special cu fetele, cu fetele mai mici.
Potrivit studiilor realizate în ultimii ani, România a ajuns să fie „Capitala Mondială a Videochatului". Pe marginea acestui subiect au fost împărtășite „povești de succes', dar și drame, respectiv ironii în mass-media internațională.
Citește și: Puya, dezvăluiri inedite despre cum și-a cunoscut soția: „Tot îmi puneam concerte în zona unde era ea”
În emisiunea moderată de Cosmin Cernat, îndrăgitul cântăreț a vorbit deschis și le-a povestit ascultătorilor Radio Impuls despre cariera muzicală, proiecte personale, dar și schimbările care au avut loc de-a lungul timpului în societatea românească. Cunoscut drept unul dintre cei mai longevivi şi apreciaţi artişti de rap de la noi din țară, în cadrul emisiunii, Puya a vorbit și despre toate sacrificiile pe care tinerii din ziua de azi trebuie să le facă pentru a ajunge pe piaţa muzicală.
„Până de curând mama nu a considerat că muzica este o meserie, nici eu nu am considerat asta o meserie, dar acum după atâta timp, trebuie să recunosc că este singurul lucru care mi-a plătit facturile de-a lungul timpului. Ce vreau să le zic tinerilor este să încerce să aibă un scop și să facă ceva, indiferent ce consideră ei. Dar să stai să te uiți la unii ore întregi pe zi ce fac ”ăia”, iar tu să nu faci nimic doar să stai în pat și să te uiți la ”ăia” ce zic, asta nu e o meserie. Foarte mulți stau și se uită pe rețelele sociale, practic primesc niște informații sub formă de glumițe. (...) M-am uitat și pe telefonul copiilor mei și am văzut că undeva media este la 6-7 ore pe zi. Tu poți la un moment dat să te și informezi, eu nu consider că tehnologia este ceva rău.(...) Eu aș propune să existe o materie la școală care să te învețe să navighezi pe internet și cum să verifici o informație. Practic internetul este o bibliotecă enormă, folosește-o la maxim și nu te lăsa folosit”, a spus artistul.