• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Mesajul transmis de Sven-Göran Eriksson pentru copiii săi după ce a aflat că are cancer în fază terminală: „Am avut cea mai bună slujbă din lume şi am fost fericit în fiecare zi pentru perioade lungi”

A murit marele antrenor Sven-Göran Eriksson
Marele antrenor Sven-Göran Eriksson a murit la 76 de ani [Sursa foto: Hepta]
Este doliu în lumea fotbalului după ce marele antrenor Sven-Göran Eriksson s-a stins din viață la 76 de ani.

Sven-Göran Eriksson s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, lăsând un gol imens în lumea sportului, dar și în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au admirat pentru cariera sa. Marele antrenor a părăsit această lume luni diminineață, fiind înconjurat de familie. În luna ianuarie, el a aflat că suferea de o boală cumplită, iar în cele din urmă a pierdut lupta cu aceasta. Iată ce mesaj le-a transmis copiilor după ce a aflat cu ce probleme de sănătate se confruntă.

Citește și: Ce avere a strâns Justin Bieber până în 2024 și cu cât este plătit la un concert

A murit marele antrenor Sven-Göran Eriksson

Sven-Göran Eriksson a dezvăluit în ianuarie 2024 că a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal și că probabil mai avea „în cel mai bun caz” aproximativ un an de trăit. El a renunțat la ultimul său loc de muncă, ca director sportiv la Karlstad, în Suedia, în luna februarie, din cauza a ceea ce el a descris la acea vreme drept „probleme de sănătate care sunt în

curs de investigare”.
În urmă cu doar câteva momente, marele antrenor s-a stins din viață.

Sven-Goran Eriksson, unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din lume, a murit la 76 de ani
Ce mesaj a transmis Sven-Goran Eriksson după ce a aflat că are cancer?[Sursa foto: Hepta]

„Tatăl nostru Sven-Göran Eriksson a murit liniştit în această dimineaţă în casa sa din Björkefors, lângă Sunne. El a luptat mult timp cu curaj cu boala sa, dar acum aceasta a ajuns la sfârşit. Gândurile noastre se îndreaptă către tatăl lui Sven-Goran, Sven; prietena Yaniseth şi fiul ei Alcides; către fratele său Lasse şi soţia Jumnong, precum şi către toţi prietenii şi cunoscuţii buni din Suedia şi din întreaga lume.

Tata ne-a spus la începutul acestui an despre boala sa gravă şi a primit un răspuns uimitor din partea prietenilor şi fanilor fotbalului din întreaga Europă. El a fost invitat la mai multe echipe de fotbal din Anglia, Italia, Portugalia şi Suedia. Ei şi-au împărtăşit dragostea pentru fotbal şi pentru tata. A fost de neuitat atât pentru el, cât şi pentru noi. El şi-a exprimat aprecierea şi bucuria şi a afirmat că astfel de cuvinte frumoase sunt rostite, de obicei, doar atunci când cineva a murit.

«Eu am ocazia să le aud cât sunt în viaţă şi sunt incredibil de recunoscător pentru asta. Inima bate de două ori şi îţi dau lacrimile. Am avut cea mai bună slujbă din lume şi am fost fericit în fiecare zi pentru perioade lungi. A fost fantastic”, ne-a spus el.

I-am împărtăşit recunoştinţa şi am ajuns să trăim întâlnirile minunate dintre el, fotbal şi toţi prietenii săi.

Le mulţumim tuturor pentru aceste amintiri pozitive şi pentru sprijinul vostru în timpul bolii sale. Sperăm că vă veţi aminti de Svennis ca de persoana bună şi pozitivă care a fost întotdeauna atât în public, cât şi acasă noi”, se arată în comunicatul semnat de Lina şi Johan Eriksson, copiii lui Sven-Goran Eriksson.

Întreaga familie a fotbalului european a transmis mesaje de condoleanţe, Sven-Goran Eriksson fiind un antrenor extrem de îndrăgit în lumea fotbalului.

Citește și: Rapperul Scarface, internat de urgență! Imaginea îngrijorătoare care i-a pus în "alertă" pe fani

Sven-Goran Eriksson, unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din lume

Cariera lui Eriksson se întinde pe mai bine de patru decenii, timp în care a câștigat 18 trofee. A început în Suedia cu Degerfors IF, înainte să preia conducerea IFK Göteborg. Eriksson avea 30 de ani și abia îl cunoșteau jucătorii unuia dintre cele mai importante cluburi ale țării, însă cu toate acestea a avut un succes uriaș, conducând Göteborg la titlul suedez și la Cupa UEFA în 1982. Acest lucru l-a determinat pe Eriksson să fie numit antrenor al Benfica și, din nou, s-a dovedit un adevărat succes, câștigând două titluri de ligă și ajungând la o altă finală a Cupei UEFA în 1983. De data aceasta, a suferit o înfrângere totală cu 2-1 Anderlecht.

A trecut la Roma și apoi la Fiorentina înainte de a reveni la Benfica în 1989, conducând clubul portughez la un alt titlu de ligă și, în 1990, la o finală a Cupei Europei, unde a pierdut cu Milan. Asta a dus la o întoarcere în Italia cu Sampdoria, pe care a dus-o la un triumf în Coppa Italia în 1994, înainte de o mutare la Lazio, unde Eriksson a fost susținut pe piața transferurilor de către bogatul președinte al clubului, Sergio Cragnotti, și a răsplătit această încredere cu un titlu în Serie A, în 2000. Era pentru a doua oară când clubul de la Roma câștiga cel mai mare premiu al Italiei.

În acel stadiu, Eriksson era unul dintre cei mai apreciați antrenori din Europa și, ca atare, nu a fost o mare surpriză că Asociația de Fotbal l-a vizat pentru a fi succesorul lui Kevin Keegan ca antrenor al Angliei. A fost numit în această funcție în ianuarie 2001, fapt ce nu a fost privit cu ochi buni de presa străină. Totuși, el a dus Anglia la o victorie cu 3-0 în fața Spaniei la Villa Park în februarie 2001. Șapte luni mai târziu, a venit punctul culminant al carierei sale în Anglia, mai exact o victorie cu 5-1 asupra Germaniei la Munchen.

Anglia avea nevoie de un alt rezultat memorabil, un egal 2-2 cu Grecia pe Old Trafford în octombrie 2001, pentru a-și asigura calificarea la Cupa Mondială din vara următoare și tocmai în acest moment a venit triumful lui Eriksson. El a fost acuzat că nu a profitat la maximum de așa-zisa generație de aur a Angliei, dar, cu toate acestea, el a condus echipa la trei turnee majore și, în fiecare, a ajuns în sferturile de finală. El și-a părăsit postul la sfârșitul Cupei Mondiale din 2006.

Eriksson a continuat să conducă o serie de cluburi și naționale de fotbal, inclusiv Manchester City, Leicester, Mexic și, în cele din urmă, în 2019, Filipine. În martie 2024, și-a realizat un vis din copilărie, conducând Liverpool la Anfield într-un joc caritabil. „A fost o zi frumoasă”, a spus Eriksson după aceea.

Un documentar despre viața lui Eriksson, intitulat simplu „Sven”, a fost difuzat pe Amazon Prime înainte de decesul său. Marele antrenor a ținut să transmită un mesaj emoționant pe această cale. „Să nu vă pară rău, doar zâmbiți”, a spus Eriksson. „Mulțumesc pentru tot, antrenorilor, jucătorilor, publicului, a fost fantastic. Aveți grijă de voi și de viața voastră. Și trăiți-o!”.