- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Meteorologii Accuweather anunță ploi înghețate în București! Când se produce acest fenomen periculos?
Toamna își face simțită prezența tot mai mult în țara noastră. Încă de la jumătatea lunii septembrie, temperaturile au scăzut semnificativ în termometre, iar în majoritatea zonelor a plouat. După o vară cu temperaturi record, diminețile și serile de toamnă au ajuns să fie destul de reci, cu temperaturi care ajung și la 10 grade Celsius. Meteorologii Accuweather au făcut recent un anunț important pentru populație. Pe măsură ce anotimpul rece își intră în drepturi, mai mult zone, inclusiv Bucureștiul, se vor confrunta cu poi înghețate. Iată în ce condiții se produce fenomenul periculos.
Pe ce dată sunt anunțate ploi înghețate în București?
Săptămâna aceasta, mediile valorilor termice și cantitățile de precipitații au fost apropiate de cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României. Weekendul a adus maxime de 27 de grade și minime ce nu vor scădea sub 13 grade.
Ploile înghețate își vor face apariția în Capitală la finalul lunii noiembrie și la început de decembrie.
Bucureștenii s-au mai confruntat cu acest fenomen, care deși pare inofensiv, poate fi periculos, având în vedere că stratul de gheață este greu de observat. Prima ploaie de gheață este așteptată pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. Ulterior, fenomenul mai este anunțat pentru 6, 15 și 16 decembrie.Străzile acoperite de gheață vor fi o adevărată provocare pentru pietoni și șoferi. În perioadele în care are loc fenomenul, drumurile și trotuarele devin o adevărată capcană pentru oameni, astfel că autoritățile emit avertismente serioase.
Ploaia înghețată crește numărul accidentelor, poate doborî copacii încărcați de gheață și afectează sistemele de alimentare cu energie electrică. Dezghețarea carosabilului este dificilă când se produce fenomenul, astfel că autoritățile recomandă evitarea deplasărilor. În cazurile în care șofatul nu poate fi evitat, mașina trebuie să fie echipată corespunzător, cu anvelope de iarnă.Când va ninge pentru prima dată în Capitală anul acesta?
În urmă cu doar câteva zile au picat primii fulgi de nea din acest sezon. Pe Transalpina, stratul de zăpadă a ajuns la 5 centimetri, iar salvamontiștii i-au avertizat pe șoferi să se pregătească pentru un drum în condiții de iarnă. În zonele montane, temperaturile au scăzut considerabil deja, situându-se între 2-5 grade Celsius. În ceea ce privește orașele, primele ninsori sunt așteptate la Miercurea Ciuc, zona fiind cunoscută pentru valorile termice scăzute chiar și în timpul iernii.
Aflat într-o zonă cu temperaturi mai ridicate, Bucureștiul ar putea fi acoperit de zăpadă abia în a doua jumătate a lunii noiembrie. Mai exact, pe data de 19 noiembrie anunță meteorologii transformarea ploilor în ninsori. Minimele vor fi cuprinse între -1 și -2 grade Celsius în acea perioadă. Cu toate acestea, iarna va veni pe deplin în Capitală după data de 10 decembrie.