Close sidebar
Divertisment

Mihai Hînda, interviu de excepție cu FAST BOY, duo-ul german care a cucerit publicul din Romania cu piesa “Forget You”

Mihai Hinda, interviu de exceptie cu duo-ul Fast Boy, cunoscut pentru piesa "Forget you"

Frații Lucas și Felix Hain, originari din Germania, au crescut înconjurați de muzică și au lucrat ca producători pentru mari artiști până au inceput propriul lor proiect.

Lucas si Felix Hain au început proiectul lor numit FAST BOY și asta le-a adus o enorma popularitate. In Romania, cei doi sunt recunoscuti pentru piesa “Forget You” în colaborare cu Topic. Insa cei doi au mai colaborat inainte si cu Meduza, Tiësto, Afrojack, Alok, Ofenbach, Öwnboss und Armin Van Buuren, Elley Duhé.

Cei doi au acordat, in exclusivitate, un interviu moderatorului emisiunii "Bara la bara", Mihai Hînda, unde ascultatorii postului Radio Impuls au si avut ocazia sa ii cunoasca mai bine pe Lucas si Felix Hain.


Mihai Hînda: Bine ați venit în România și bine ați venit la Radio Impuls!

FAST BOY: Salut! Mă bucur să te cunosc, omule.

Mihai Hînda: De fapt, este pentru prima dată când DJ-ii de la radio și publicul român vă pot vedea și chiar cunoaște. Vrem să aflăm mai multe despre voi.

Mai întâi, când am auzit numele „FAST BOY,” cu singularitatea de „băiat,” nu ne așteptam să fie un duo de DJ! A fost o surpriză plăcută, trebuie să recunosc. Mă tot gândeam la asta aseară, având în vedere că voi doi sunteți frați și, într-un fel, aproape unul și același.

Așadar, prima mea întrebare este—cum v-ați ales numele?

FAST BOY: De fapt, a trebuit să alegem numele foarte repede! În acea perioadă, scriam și produceam doar piese de dans, iar Lucas le cânta. Așa că am trimis niște piese către DJ-i, iar noi am fost surprinși—asta se întâmpla în 2021, în pandemie. Ei au spus: „Hei, vrem să vă prezentăm!” dar noi încă nu aveam un nume; eram doar compozitori și producători. Așadar, iată povestea adevărată: am folosit un „generator de nume de trupe” pe Google. Introduci niște cuvinte și îți sugerează nume.

Mihai Hînda: Serios?

FAST BOY: Da, doar că sugestiile erau în mare parte pentru trupe de heavy metal, așa că am primit nume de genul „Dragon Boys” sau ceva de genul ăsta. Dar am văzut „FAST BOY,” și suna bine. Cuvintele sunt cunoscute, dar nimeni nu-l mai folosise. Și de ce e singular și nu plural? Cine știe? Am crezut doar că sună mai cool așa.

Mihai Hînda: Nu mă așteptam ca niște mari producători să-și aleagă numele cu un generator—e inspirant! Știu că sunteți frați, dar nu am găsit online dacă sunteți gemeni?

FAST BOY: Nu, nu suntem gemeni. Eu sunt fratele mai mare!

Mihai Hînda: Vreau să vă cunosc mai bine, așa că am pregătit un joc. Să vedem dacă puteți să vă citiți mințile! Voi alege un subiect, și amândoi răspundeți în același timp. Începem cu idolul muzical.

FAST BOY: John Mayer!

Mihai Hînda: Bine, atunci un festival de vis la care ați dori să cântați?

FAST BOY: Hmm, să vedem… EDC Las Vegas?

Mihai Hînda: Aș zice Burning Man.

FAST BOY: Corect!

Mihai Hînda: P entru că sunteți frați, să continuăm cu o amintire jenantă.

FAST BOY: Am una, dar nu pot vorbi despre ea!   Atunci încep eu! Când eram mici și aveam o trupă de trei persoane, Lucas era toboșarul. Odată, ne-am prezentat la un concert, și Lucas și-a dat seama că uitase tobele! Nu era de unde să le cumpere, așa că a rupt niște crengi dintr-un copac de afară și a cântat cu ele. Dar se rupeau tot timpul, așa că după fiecare melodie, trebuia să fugă înapoi în pădure pentru a lua alte crengi.

Mihai Hînda: E grozav! Nu doar că sunteți producători, dar sunteți implicați în muzică de la o vârstă fragedă. Ați produs deja multe piese pentru artiști cunoscuți pe care îi auzim la radio. Și mai și cântați la instrumente. E impresionant.

FAST BOY: Mulțumim! E adevărat. Venim dintr-un fundal mai clasic, organic—cântând la pian, chitară, cântând, compunând piese. Dar am avut și multe influențe electronice, mai ales trăind în Berlin cu scena de cluburi. Felix a început să fie DJ devreme. Când am avut ocazia să colaborăm cu DJ-i pe piesele pe care le compuneam, a părut calea potrivită. La spectacolele noastre live, cânt eu live, cântăm la chitară, clape, apoi trecem la ritmuri electronice. E o combinație de voci puternice, instrumente live și picături electronice.

Mihai Hînda: Deci, un stil de DJ hibrid! În prezent, sunteți în Amsterdam pentru Amsterdam Dance Event. Pentru noi, pasionații de EDM, ADE e un vis. Contribuind la viitorul muzicii electronice, cum vreți să inspirați următoarea generație de muzicieni?

FAST BOY: Fără să criticăm pe nimeni, credem că e important să-ți surprinzi publicul. Ieși din tipare. Nu suntem cei mai buni DJ-i din lume din punct de vedere tehnic, și e în regulă. Vedem asta ca pe o călătorie muzicală—combinând melodii și sunete care se potrivesc. Nu trebuie să cânți toate hiturile; adu ceva nou. Pentru noi, e vorba de emoții, și cântatul live ajută la asta. Vrem ca seturile noastre să aibă profunzime emoțională, chiar dacă sunt electronice.

Mihai Hînda: O abordare excelentă. Pe lângă emoții, ce vreți să treziți în publicul vostru în timpul unei reprezentații?

FAST BOY: Există o energie între artist și public care e aproape intangibilă. Oamenii observă cele mai mici detalii, chiar și lucruri de care nu-ți dai seama. Dacă ești nervos, publicul simte asta. Deci, cel mai bun sfat e să nu te iei prea în serios—distrează-te, și publicul se va distra și el.

Mihai Hînda: Apropo de inspirație, ce sau cine vă inspiră acum?

FAST BOY: Momentan, ne inspiră artiști care fac punți între genuri. Fred Again e un nume mare, la fel și Giorgia Angiuli din Italia. Echipa de producție din spatele Swedish House Mafia, frații Parisi, sunt uimitori. Și prietenul nostru Bon din Germania are un sunet unic. Aceștia sunt câțiva dintre artiștii pe care îi admirăm.

Mihai Hînda: Vă mulțumesc mult pentru că v-ați alăturat la Radio Impuls!