Weekend-ul acesta este unul cu mai multe semnificații. Duminică este 1 mai muncitoresc și toată lumea sărbătorește așa cum se cuvine, însă se împlinește și un an de Trovantland.
Și pentru că avem motive de sărbătoare, te invităm la o super petrecere cu dj-ii tăi Radio Impuls.
Mihai Hînda și Even Steven sunt on air de la 19:00 la 22:00 sâmbătă de la Trovantland
Sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 18:00, Even Steven și Mihai Hînda te invită să te distrezi pe cele mai tari hituri vechi și noi pe meleagurile Clujului. Trovantland, tărâmul de basm de pe Dealul Feleacului, din Cluj, împlinește un an de la înființare, așa că e rost de mare petrecere până dimineață. Cei
care sunt în apropiere de Cluj, nu trebuie să rateze sub nicio formă acest eveniment.
Even Steven e la butoane cu cele mai tari mix-uri ale momentului, iar Mihai Hînda va aduce cu el Mașina Timpului, rubrica atât de iubită de impulsionișii din întreaga țară. Intrarea este liberă pentru toți cei care vor să participe la eveniment.
În ceea ce-i privește pe cei care nu sunt din Cluj sau apropiere, trebuie să știe că petrecerea va fi transmisă live pe toate frecvențele noastre din țară, de la 19:00 la 22:00, dar te vom ține la curent și pe canalele
noastre de social media.
Ce mai aștepti?! Pregătește-te de petrecere, ia-ți pantofii confortabili și hai la Trovantland să te distrezi până în zori.
Trovantland, un loc aparte cu multe specificații
Trovantland este o destinație preferată de clujeni, și de turiștii datorită unui fenomen misterios și spectaculos în acelaș timp: trovanții. Pietrele vii care împânzesc drumul, sunt așezate la vedere, ca nu cumva sa scape vreunui călător când trece prin zonă.
Formațiunile numite „trovanți” se gasesc doar în zonă și au stârnit mereu imaginația oamenilor locului și a turiștilor, dar toate părerile au un numitor comun: deși sunt din piatră, trovanții cresc ca și cum ar fi însuflețiți. Formele neobișnuite pe care trovanții le pot căpata, de la simple apariții sferice, la cele mai complicate înfățișări, i-au impresionat nu numai pe localnici, ci mai ales pe cei care vizitează zona și nu au mai văzut un fenomen atât de deosebit.
Desigur, ca în cazul oricărui lucru învaluit în mister, există o legendă și despre controversații trovanți. Se spune că demult, pe când zona era populată de creaturi fantastice, aici traia, într-o peșteră, un balaur numit Feleac. Iubit de oameni, care de multe ori îl vizitau pentru a-i asculta poveștile, Feleac era totuși mâhnit, deoarece nu avea urmași. Într-o zi, balaurul auzi un sunet ciudat de-afara, iar când a ieșit să vadă ce este, a vazut o căprioară ce avea legați la gât niște clopoței fermecați.
Vrăjit de cântecul acestora, Feleac a dus căprioara în peșteră, dar aceasta l-a rugat să-i dea drumul, iar în schimb îi va îndeplini cea mai arzătoare dorință. Bineînțeles, balaurul și-a spus marele „of” și, imediat, în fundul peșterii au aparut mai multe ouă strșlucitoare. Totusi, înainte de a-și vedea de drum, căprioara l-a sfătuit pe Feleac să părăsească locul, deoarece îl păștea o mare primejdie. Ignorând sfatul, acesta s-a lăudat oamenilor cu ce primise, fără să bănuiască faptul că de aici i se va trage pieirea. Cu gândul la comoara din ascunzătoarea lui Feleac, oamenii s-au pornit să-i fure ouale balaurului.
Dându-și seama că nu le poate salva pe toate, Feleac le-a împrăștiat în toată zona și apoi a plecat spre valea unde căprioara i-a spus că se poate ascunde. A fost prins, însă, de oameni și la puțin timp după asta, a murit, mistuit de supărare că nu și-a putut vedea copiii născându-se. De aici, zona a primit numele de Feleac, ouăle au devenit trovanți sau „ouă de Feleac”, iar valea respectivă se cheamă de atunci Valea Căprioarei.