Close sidebar
Stiri

Mii de oameni s-au înghesuit să vadă o plantă cu miros de cadavru în putrefacţie: ”Este starul rock vedetă al lumii plantelor”

Mii de oameni s-au înghesuit să vadă o plantă cu miros de cadavru [Sursa foto: Profimedia]

Mii de oameni s-au înghesuit zilele trecute să vadă planta urât mirositoare care înflorește o dată la zece ani! „Florea-cadavru” rămâne deschisă doar 48 de ore!


In articol:

Eveniment foarte rar în California! Mii de californieni s-au înghesuit zilele trecute să vadă cea mai mare floare din lume, Amorphophallus titanum, care emite un miros de cadavru în putrefacţie. Planta, provenită din insula indoneziană Sumatra și cunoscută drept „floarea-cadavru” a devenit o atracție pentru locuitorii din California.

Potrivit The Guradian, 5.000 de oameni au vizitat Grădina Botanică San Diego din Encinitas pentru a vedea planta urât mirositoare care înflorește o dată la zece ani și poate ajunge până la 3,6 metri înălțime.

Perioada de înflorire durează doar 24 de ore, dar, din cauza temperaturilor mai scăzute din zona
temperată în care se află, floarea plantei californiene ar putea să rămână deschisă până la 48 de ore.


Floarea acestei plante este celebră, nu doar pentru inflorescenţa ei rară, dar şi pentru mirosul ei foarte greu, atrăgând astfel insectele care ajută în procesul de polenizare.

Mii de oameni s-au înghesuit să vadă o plantă cu miros de cadavru
Mii de oameni s-au înghesuit să vadă o plantă cu miros de cadavru[Sursa foto: Profimedia]

Floarea-cadavru este starul rock vedetă al lumii plantelor. Astăzi ea ocupă centrul scenei cu înflorirea  și mirosul său incredibil. Nu am putea fi mai încântați, ca toată lumea să vină să vadă această plantă uimitoare, în toată splendoarea ei, dar grăbiți-vă! Este un spectacol scurt”, a spus Ari Novy, președintele și CEO al SDBG.

Mai puțin de 1.000 de astfel de plante există, în prezent, în sălbăticie

Experții în botanică susțin că în lume mai există mai puțin de 1.000 de astfel de plante, fiind o specie
pe cale de dispariție din 2018, din cauza tăierilor forestiere și a defrișărilor agricole.