- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Mircea Minea, primarul din Ilfov, primele declaraţii despre cazul femeii de 35 de ani, ucisă de bucata imensă de gheaţă

Femeia în vârstă de 35 de ani și-a pierdut viața după ce a fost lovită mortal de o bucată de gheață desprinsă de pe un bloc. Martorii au alertat imediat serviciile de urgență, iar echipele de intervenție au efectuat manevre de resuscitare timp de mai multe minute, însă fără succes, fiind nevoite să declare decesul. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Ce poate face familia femeii de 35 de ani
În situația în care ancheta va stabili că responsabilitatea aparține proprietarilor sau asociației de locatari, familia victimei are dreptul să ceară despăgubiri în instanță. Conform legislației, se poate iniția un proces civil pentru obținerea de daune morale și materiale.
Primarul din Chiajna va trimite corpul de control să verifice toate asociaţiile de proprietari
Potrivit legii, de vină pentru tragedie este asociaţia de locatari, care ar fi trebuit să sune la pompieri şi să ceară curăţarea acoperişului.
Au făcut acest lucru abia după moartea tragică a femeii. Responsabilitatea menținerii unui mediu sigur aparține tuturor celor care administrează locuințele. Indiferența sau lipsa măsurilor adecvate pot duce la pierderi ireparabile, așa cum s-a întâmplat în cazul acestei femei care și-a pierdut viața în mod tragic.„E obligaţia lor. Tot ce e privat e al lor. Noi nu am vrut să sancţionăm că suntem umili noi. Dar uitaţi ce s-a întâmplat.
Păi, Doamne fereşte, din cauza lor s-a întâmplat, că nu au luat măsuri”, susţine Mircea Minea, primar Chiajna, pentru Observator.
Soluții pentru prevenirea unor tragedii similare
În urma acestui accident tragic, autoritățile insistă asupra măsurilor pe care fiecare locatar, asociație de proprietari sau administrație locală trebuie să le ia pentru a asigura siguranța în orașe în perioada iernii:
✔ Îndepărtarea țurțurilor de la streșini – Aceștia trebuie curățați constant, mai ales după perioade de îngheț și dezgheț.
✔ Curățarea zăpezii și gheții de pe trotuare – În special în fața blocurilor, unde riscul de alunecare și accidentare este ridicat.
✔ Verificarea și întreținerea acoperișurilor – Clădirile cu probleme la sistemele de scurgere a apei trebuie remediate urgent pentru a preveni acumularea gheții.
✔ Atenționarea locatarilor și a administratorilor de bloc – Fiecare persoană trebuie să fie conștientă de responsabilitatea sa în prevenirea accidentelor.
✔ Sancționarea celor care nu iau măsuri – Autoritățile ar trebui să impună amenzi stricte pentru cei care nu respectă obligația de a-și întreține corect clădirile și trotuarele adiacente.