- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Mircea Sandu "trăiește cu speranța în suflet”, după ce a fost diagnosticat pentru a treia oară cu cancer. Cum și-a găsit motivația în fața bolii crunte: "Pentru asta lupt să trăiesc"
Mircea Sandu este un luptător, în ciuda celor 71 de ani pe care tocmai i-a împlinit. Și nu doar atât. "Fostul Naș" al fotbalului românesc, așa cum era cunoscut pe când conducea federația română, este și un învingător. De trei ori a luptat împotriva cancerului, boală nemiloasă cu care a fost diagnosticat și tot de atâtea ori a învins. Președinte al FRF pentru 24 de ani, Mircea Sandu a învins cancerul la ficat în 2009 și pe cel la plămâni, în 2020.
„Noi ne bucurăm de nepoți în fiecare zi. Trăim o viață normală, iar o familie implică și copii și nepoți. Sper să prind și strănepoți!. Am cotizat atâția ani, 40 de ani, pentru pensie în România, mai exact 42 de ani, așa că vreau să-mi recuperez investiția. De ce nu?!", a declarat Mircea Sandu încrezător pentru CANCAN.RO.
Nepoții îi dau putere fostului președinte al FRF care este încrezător că va reuși să-și vadă și viitori strănepoți
Gândul că va ajunge să-și vadă și viitori strănepoți îi dă putere lui Mircea Sandu:" Trăim în mare parte o viață liniștită și frumoasă, de bunici, eu și soția mea, și când o fi cazul, și de străbunici…mai așteptăm un pic. Nepoata are 13 ani, iar nepotul de la băiat are 15 ani. Zece, 11 ani, mai așteptăm și noi! Pentru asta lupt să trăiesc. Pentru nepoți. Trăiesc cu speranța în suflet că voi ajunge să-mi cunosc și strănepoții", mai spune fostul șef FRF.
Citește și: Așa arată fiica lui Mircea Sandu la 43 de ani. Românca este stabilită în Monaco de mai bine de nouă ani
Lucrurile nu sunt tocmai ușoare, având în vedere încercările prin care a trecut și pe care le-a depășit. Fost sportiv de performanță, jucător de fotbal la Sportul Studențesc în tinerețe, el se menține în formă și acum: „Una peste alta sunt un om la 71 de ani care se bucură de viață. Merg destul de mult pe jos, mă mișc, gândesc și am o vorbă. Indiferent de ce mai e prin interior! Iar dacă tabela vârstei funcționează în continuare, o lăsăm să-și facă treaba și nu o mișcăm.
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a publicat în 2019 un studiu care arată că în țara noastră mor anual aproape 51.000 de oameni din cauza acestei boli. Ceea ce înseamnă o medie de 140 de români pe zi. În ultimul deceniu, decesele provocate de cancer în România s-au dublat, iar principala cauză este lipsa programelor de screening, care să depisteze boala în fază incipientă.
Incidența cancerului la români
1. Pulmonar
2. Mamar
3. Prostată
4. De vezică
5. Gastric.