Close sidebar
Actualitate

Miracolul care a șocat o lume întreagă! Cine îi protejează pe copiii aflați sub dărâmături în urma cutremurelor din Turcia. Un bebeluș a fost scos după 128 de ore zâmbind și perfect sănătos

Miracolul de sub ruine. Cine ii ajuta pe copii sa supravietuiasca [Sursa foto: Profimedia, Hepta si Twitter]

Un bebelus face inconjurul lumii dupa ce a fost scos de sub daramaturi la 128 de ore dupa cutremurele devastatoare din Turcia si Siria.


In articol:

Nu este nicicum un caz singural căci salvatorii au mai scos și continua să scoață copii de sub dărâmături, însă mulți și-au pus problema după imaginile apărute în social media și la televizor cum reușesc acești micuți să supravietuiesca frigului de sub blocurile de ciment și nu numai prăbușite.

Miracolul de sub ruine! Un bebelus a fost scos perfect sanatos dupa 128 de ore de stat sub daramaturi

E adevărat că mulți dintre ei reușesc cu ajutorul sacrificiului suprem făcut de mame, tati și familii care și-au dat viață pentru că ei să supraviețuiască, însă mai sunt și cazuri considerate de-a dreptul miraculoase cum este și cel al unui bebeluș care nu doar că a stat 128 de ore sub dărâmături, însă când a fost scos, micuțul zâmbea și era într-o perfecta stare de sănătate că și când cineva l-a vegheat permanent.Nu

era speriat de nimic în jur și mai mult zâmbea din tot sufletul.

Bebelus salvat la 128 de ore dupa cutremur, perfect sanatos
Bebelusul salvat dupa 128 de ore de la cutremur este perfect sanatos

Un alt bebeluş a fost salvat în Hatay la 107 ore după ce a rămas prins sub dărâmături este acum în spital şi se simte bine, a anunţat, ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca.

“Bebeluşul salvat după ce a stat înfometat ore întregi şi iubit de toată Turcia, care l-a văzut la televizor, este internat în Spitalul Municipal Adana şi starea să de sănătate este bună ”, a notat ministrul, postând imagini cu copilul.

În Kahramanmaras, oraş greu lovit, salvatorii încercau să ajungă la o bunică, o mamă şi o fiică, toate dintr-o singură familie, care păreau să fi supravieţuit cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade şi replică din 6 februarie, care a ucis peste 37.000 de persoane în Turcia şi Siria.

Dar alţii se pregăteau pentru inevitabila reducere a operaţiunilor, deoarece temperaturile scăzute au redus şansele deja reduse de supravieţuire, iar unii salvatori polonezi au anunţat că vor pleca miercuri.

În oraşul sirian Alep, distrus, Martin Griffiths, şeful ONU pentru ajutor umanitar, a declarat că faza de salvare "se apropie de sfârşit", accentul trecând pe adăposturi, hrană şi şcolarizare.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a fost de acord să permită accesul mai multor ajutoare ale ONU din Turcia în ţara devastată de război, au declarat diplomaţii la sfârşitul zilei de luni.Încă mai existau licăriri de speranţă. Un copil de 13 ani a fost scos în viaţă după ce a petrecut 182 de ore sub dărâmăturile unei clădiri prăbuşite în provincia Hatay din sudul Turciei, luni, cu capul sprijinit şi acoperit pentru a se încălzi, înainte de a fi mutat într-o ambulanţă.

O fetiţă pe nume Miray a fost recuperată în viaţă în oraşul Adiyaman din sud-estul Turciei, au declarat oficialii, în timp ce postul public de televiziune TRT Haber a declarat că o fetiţă de 10 ani a fost salvată în Kahramanmaras. cel puţin alţi doi copii şi trei adulţi au fost, de asemenea, salvaţi.

Cladire in ruine din Turcia
Peste 33 000 de mii de morti in urma cutremurelor din Turcia si Siria[Sursa foto: Hepta]

TREI GENERAŢII PRINSE ÎN CAPCANĂ

Citește și: Tragedie fără margini pentru un actor din "Game of Thrones" în urma cutremurelor din Turcia: "O parte din familia mea e dată dispărută! Nu avem speranțe prea mari!"

În oraşul Kahramanmaras, salvatorii au declarat că au intrat în contact cu o bunică, o mamă şi un bebeluş blocaţi într-o cameră din rămăşiţele unei clădiri cu trei etaje. Salvatorii săpau un al doilea tunel pentru a ajunge la ei, după ce o primă rută a fost blocată, iar un lanţ uman a fost format pentru a transporta molozul în găleţi.

"Am un sentiment foarte puternic că îi vom prinde", a declarat Burcu Baldauf, şeful echipei de voluntari turci pentru asistenţă medicală. "Este deja un miracol. După şapte zile, ei sunt acolo fără apă, fără mâncare şi în stare bună". Pe aceeaşi stradă, lucrătorii de urgenţă au acoperit un cadavru într-un sac negru. "Acesta este fratele tău", a spus o femeie îndurerată, iar o alta se plângea: "Nu, nu".

Bilanţul turcesc depăşeşte acum cifra de 31.643 de morţi în urma cutremurului din 1939, a declarat Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă, ceea ce îl face cel mai grav cutremur din istoria modernă a Turciei.( sursa News.ro)