Paștele este pentru Nadia Comăneci o ocazie de a-și arăta măiestria în bucătărie și de a împărtăși bucuria sărbătorii alături de familie. Pentru că sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, Zeița de la Montreal gătește de două ori bunătățile tradiționale.
„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut-o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute”, a dezvăluit Nadia Comăneci, conform click.ro
Deoarece americanii sunt mari fani ai cărnii de curcan, Nadia Comăneci a născocit o reteță de sarmale în foi de viță cu carne de curcan și sos de salsa. Îngredientele pentru acest preparat sunt: foi de viță, carne tocată de curcan, ceapă, orez, bulion, sos de salsa, varză murată și condimente pentru asezonat. Interesant este că sub sărmăluțele în foi de viță pune un strat de varză murată.
„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii.
În familia ei, Paștele se sărbătorește de două ori: cel catolic și cel ortodox: „Eu serbez Paştele de două ori. O dată cu soţul şi băiatul meu, Bart şi Dylan, şi a doua oară de Paştele Ortodocşilor. Şi, pentru că deja am serbat Paştele catolicilor, băieţii mi-au cerut un preparat care le place foarte mult. Şi anume salata de vinete. Motiv pentru care am trecut la treabă”, spunea Nadia Comăneci, acum ceva vreme.
Multă muncă, disciplină și un regim de viață sănătos, toate au ajutat-o pe Zeița de la Montreal să uimească lumea. Trecerea timpului pare că e ușoară ca un fulg pentru legendara gimnastă. Între portretul fetiței cu codiță de cal din 1976, de la Montreal, și femeia matură de acum nu există loc de confuzie, este ea, cu același amestec de concentrare și sclipire în ochi. Chiar dacă avansează în vârstă, Nadia Comăneci arată într-un mare fel la cei 62 de ani.
Fac mișcare cel puțin 30- 40 de minute în fiecare zi. Când sunt acasă, merg în sala de gimnastică, iar atunci când sunt plecată, mă asigur din timp că hotelul are o sală de fitness. Și dacă se întâmplă să nu am o sală în apropiere, improvizez și mă antrenez în cameră folosind obiectele aflate la îndemână. Nu există însă zi fără mișcare fizică. Mănânc echilibrat, cel mai mult îmi place peștele, alături de legume gratinate sau piure de legume. De sărbători mă mai răsfăț și eu cu anumite produse culinare, mai ales că pregătesc și feluri de mâncare tradițional românești, cum sunt sarmalele adaptate în care folosesc carne de curcan, spre exemplu", spune Nadia Comăneci.