- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Niculina Stoican, despre lecțiile pe care le-a învățat de la bunica ei, în copilărie: „Mi-a oferit un echilibru și o putere extraordinară de a trece peste problemele vieții”
Niculina Stoican, una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară de la noi, își amintește cu drag de copilărie, iar recent a dezvăluit ce lecții prețioase a învățat în acea perioadă a vieții ei. Artista a fost crescută la țară de către bunici, iar de-a lungul timpului a reușit să se împartă cu succes între treburile gospodărești și munca la câmp. Iată ce spune Niculina Stoican despre acea perioadă a vieții ei.
Niculina Stoican, amintiri din copilăria petrecută la țară, alături de bunica ei
Niculina Stoican a vorbit recent despre copilărie și momentele frumoase de care a avut parte pe vremea când locuia alături de bunicii ei. Atunci când nu își mai găsea echilibrul, artista recunoaște că mergea la țară, unde primea sfaturi valoroase de la bunica ei, care o însoțesc și acum.
„Această nostalgie a copilăriei ne urmărește. Fiecare dintre noi avem o copilărie frumoasă. Eu am fost crescută de bunicii mei, la țară. Cred că mi-a oferit cumva un echilibru și o putere extraordinară de a trece peste problemele vieții. M-am dus acolo când nu mi-am mai găsit echilibrul și îmi aduc aminte că bunica mea spunea întotdeauna “Nu lua niciodată o hotărâre la supărare și înainte de a trece noaptea peste tine. Ai răbdare să-ți treacă supărarea, las-o să treacă și să treacă o noapte peste hotărârea peste care vrei să o iei. O să vezi că a doua zi, după ce a trecut focul acela din tine, altfel gândești.”, a povestit Niculina Stoican în cadrul emisiunii Povești de succes din România.
În perioada copilăriei, Niculina Stoican se ocupa de treburile gospodărești, dar și de munca la câmp. Artista își amintește cu emoție de acea perioadă, în care toată familia se strângea la masă după o zi de muncă.
„Mă trimitea la vite și-mi dădea mâncare, pâine, o roșioară, brânză. Și eu mă uitam acolo și spuneam „Dă-mi brânză mai multă.” Iar ea „Brânza s-o cruți, că la oi nu-ți place să te duci”. Să mănânc mai puțin. Sau dacă ne punea la masă, ne punea la masa rotată toți nepoții și ne dădea să mâncăm dintr-o strachină mare, toți mâncam. Și masa avea scăunele mici de lemn cu 3 picioare. Și ne atrăgea atenția: „Nu luați mult în lingură, luați cât trebuie să nu risipiți mâncarea de la farfurie până la gură”.