- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Noi detalii despre cazul pitonilor de la tomberon, din Oradea. Proprietarul avea crescătorie de șerpi și îi livra prin curier
Potrivit reprezentaților Gărzii de Mediu Bihor, proprietarul pitonilor găsiţi la tomberon, în Oradea, a mai avut o crescătorie de şerpi şi o fermă de şoareci cu care i-a hrănit. Proprietarul, un tânăr în vârstă de 22 de ani, obișnuia să vândă șerpii oamenilor, prin intermediul unei pagini de facebook. Ulterior, îi livra prin curier.
„L-am întrebat despre informaţiile primite. Ne-a spus să nu căutăm după şerpi şi şoareci, pentru că nu mai sunt.
Acum, Garda de Mediu este iar în alertă după ce colegul tânărului a semnalat faptul că acesta ar creşte 200 de şobolani în captivitate drept hrană pentru șerpii pe care i-ar creşte în altă parte.
Citeste si: Dimineața Nebună. Un fotbalist și-a dat pantalonii jos pentru a-și distrage adversarul. Audio
„Sunt îngrijorat de astfel de situații, deoarece mâine îi vine cuiva ideea să aducă ouă de șerpi constrictori, de anaconda, de mamba, de orice reptilă. Și nici nu vreau să mă gândesc dacă tânărul punea vipere la gunoi ce se putea întâmpla. Lucrez la o propunere legislativă pe care o înaintez domnului prefect pentru a putea controla acest fenomen”, a precizat pentru bihon.ro , comisarul șef Șerban Serbescu.
Proprietarul pitonilor găsiţi la tomberon a primit o amendă usturătoare
S-a mai descoperit și că primele exemplare de reptile le-a achiziționat clandestin, din Germania, pe care le-a folosit pentru reproducție. De asemenea, până ca cei trei pitoni să ajungă la tomberon, orădeanul a primit amendă de 7.500 de lei pentru import ilegal de șerpi.
Ața cum era de așteptat, cazul a ajuns şi în atenţia Poliţiei Animalelor, care l-a sancţionat pe tânăr pentru abandonarea animalelor pe domeniul public, faptă care, potrivit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, constituie contravenţie şi este sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 lei.
Sever Șerbănescu, liderul Gărzii de Mediu Bihor, pregătește un proiect de act normativ, prin care animalele periculoase să fie diferențiate de cele autohtone, dar și condițiile prin care pot fi aduse în România.
”Aşa cum câinii periculoşi sunt definiţi prin lege şi trebuie declaraţi, aşa ar trebui să fie şi în cazul animalelor sălbatice care ajung în captivitate ca animale de companie. Posesorii ar trebui luaţi în evidenţă, obligaţi să respecte anumite condiţii, iar animalele să fie verificate periodic, să li se controleze starea de sănătate, dimensiunile, modul în care sunt tratate şi ţinute în siguranţă”, a mai spus Sever Șerbănescu.