Close sidebar
Stiri

Noi metode de înșelăciune practicate de hackeri. Atenție la mesajele primite ca fiind din partea Poștei Române: "Priviți cu atenție mesajul din fotografie"

Atenție la mesajele primite ca fiind din partea Poștei Române [Sursa foto: Colaj Radio Impuls]

Tot mai mulți hackeri se folosesc de numele Poștei Române în ultima perioadă. Poliția Română a emis, de curând, o alertă cu privire la această escrocherie, prin care le atrage atenția românilor.


In articol:

În ultima perioadă, foarte multe persoane au primit mesaje pe telefon sau email-uri ca fiind din partea Poştei Române prin care li se comunică că: „ Adresa de livrare a coletului dvs. este greşită, vă rugăm să actualizaţi adresa în 24 de ore sau va fi returnată.” 

Atenție la mesajele primite ca fiind din partea Poștei Române
Atenție la mesajele primite ca fiind din partea Poștei Române[Sursa foto: Facebook]

Motivul pentru care Poliţia Română a emis de curând o alertă

Aceste mesaje fac trimitere către o adresă clonată în care apare numele şi sigla Poştei. Apoi, li se indică să își introducă datele bancare sau personale sau să plătească sume mai mici sau mai mari, sub diverse pretexte. Acesta este și motivul pentru care Poliția Română a emis, de curând, o alertă cu privire la această escrocherie, prin care le atrage atenția românilor.

Oamenii sunt îndemnați să evite astfel de mesaje, în cazul în care le primesc.

Citește și: Un hacker a publicat imagini din GTA 6, cel mai așteptat joc al momentului: „Cele mai mari scurgeri de informaţii din istoria jocurilor video”

„Nu mi se poate întâmpla asta! Am auzit de atât de multe ori aceste cuvinte. Vă spunem noi: Se întâmpla! Mesajele înșelătoare, prin care se încearcă să vi se fure banii, identitatea, date personale sensibile, apar frecvent. Priviți cu atenție mesajul din fotografie! Distribuiți-l persoanelor apropiate! Dacă îl veți regăsiți, într-o zi, pe telefonul personal, cel mai sigur este să-l ștergeți și să vă întăriți protecția dispozitivelor informatice”,  se arată într-o postare făcută pe pagina Poliţiei Române.

 Noi metode de înșelăciune practicate de hackeri
Noi metode de înșelăciune practicate de hackeri[Sursa foto: PixaBay]

Siguranță pe internet

Reprezentanții Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii au declarat pentru  G4media.ro  că, de obicei, site-urile clonate sunt făcute în străinătate, în țări cu care România nu are acorduri de cooperare judiciară internaţională. 

Citește și: Poliția Română avertizează cetățenii să fie în alertă! Circulă un nou tip de înșelăciune în mediul online: „Nu trimitem astfel de email-uri"

Poşta Română nu cere bani de pe card, detalii, etc. şi nu dă link-uri de acest gen. Noi avem singurul link oficial site-ul Poştei Române https://www.posta-romana.ro/, în rest nu avem altceva”, a transmis Cosmin Petre, expert în securitate cibernetică al Poştei Române.