- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Numele Reginei Elisabeta a II-a a fost dat unei stații de metrou din Paris în semn de recunoștință din partea poporului francez în ziua înmormântării sale
Regina Elisabeta a II-a iubea Franța și l-a rândul ei, suverana, era foarte apreciată de poporul francez. Rețeaua de transport RATP a nunțat ieri că și-a schimbat numele uneia dintre stațiile sale pentru a o onora pe Regină în ziua înmormântării ei.
Numele Reginei Elisabeta II-a a fost dat unei stații de metru de pe Bulevardul Champs-Élysées
Stația de metru George V de pe Bulevardul Champs-Élysées a fost numită după bunicul regretatei Regine Elisabeta a II-a, Regele George V, carea domnit între 1910 și 1936.. În ziua înmormântării suveranei s-a luat decizia ca numele să fie schimbat cu numele Reginei.
"Recunoaștem această zi de doliu prin plasarea unei plăci pe care scrie `Elisabeta a II-a 1926-2022` la stația George V de pe Ligne 1", a declarat operatorul de transport RATP.
Numele obișnuit al stației va fi atașat pe fiecare al doilea indicator pentru a se evita confuziile în urma acestei decizii temporare. Plăcuțele pe care scrie ”Elisabeta a II-a 1926-2011” au fost amplasate luni, 19 septembrie deasupra numelui bunicului său, în timpul funeraliilor sale, la care a luat parte și președintele Emmanule Macron.
Poporul francez își exprimă gratitudinea pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii
Imediat după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta a II-a, Palatul Prezidențial Francez i-a adus un omagiu, mulțumindu-i pentru rolul pe care l-a avut în istoria modernă și relația franco-britanică.
Citeste si: Relația dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Totul despre mariajul lor de 73 de ani
„Ea deținea un statut special în Franța și un loc special în inimile poporului francez”, a spus Palatul Elysée într-un comunicat. Regina „a iubit Franța, iar Franța a iubit-o înapoi”, a mai fost adăugat.
Regina Elisabeta a II-a a deținut recordul pentru cele mai multe vizite la Palatul Élysée ale unui suveran străin. Cu diverse ocazii, inclusiv cele șase vizite de stat pe care le-a făcut în Franța, regina s-a întâlnit cu toți cei opt președinți ai celei de-a Cincea Republică Franceză, care a fost înființată în 1959, potrivit declarației.
Regina vorbea fluent franceză și a ținut mai multe discursuri publice în franceză în timp ce vizita țara.
„Cea care a stat alături de giganții secolului al XX-lea pe calea istoriei a plecat acum să li se alăture”, se arată în comunicat