O femeie și-a dus imediat la medic fiul de șase ani după ce a observat că pielea copilului începe să se îngălbenească. Totul se declanșase de la portocale
O femeie s-a speriat foarte tare după ce a observat că pielea fiului ei capătă o nuanță galbenă. Inițial, mama copilului credea că este vorba despre insuficiență hepatică și a mers imediat cu copilul la medic pentru a face mai multe investigații, însă ce a aflat a uimit-o.
„A început să devină galben și m-am îngrijorat pentru că poate fi un semn de insuficiență renală sau hepatică.
La controlul inițial, medicul a spus că principalul simptom al insuficienței renale erau ochii galbeni, dar Thomas nu îi avea. Ea a spus că uneori copiii pot avea pielea pătată dacă se joacă în noroi sau nisip, dar a durat mai mult timp, așa că am făcut analize de sânge”, a declarat mama copilului.
Mama copilului i-a spus medicului că Thomas mănâncă foarte multe portocale, iar medicul a informat-o că acest lucru ar putea cauza îngălbenirea pielii fiului ei.
Deși femeia se temea să nu fie vorba de insuficienă hepatică, testele medicale au confirmat niveluri neobișnuit de mari de beta-caroten, o vitamină ce se găsește în alimente de culoare portocalie. A fost dovedit științific faptul că un consum mare de alimente care conțin beta-caroten, cum ar fi morcovii, dovleceii, cartofii dulci, îngălbenește pielea.