- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
O nouă producție românescă este gata să spargă topurile. La doar o zi de la lansarea pe platforma de streaming, comedia este deja preferata telespectatorilor din România. Filmul Mirciulică, cu vloggerul Mircea Bravo în rol principal, este pe primul loc în tendinţele Netflix. După ce și-a creat un alter-ego candid și bonom, vloggerul care a cucerit internetul cu scheciurile sale comice și-a dus îndrăgitul personaj la cinema. Acum, vloggerul a spus ce a implicat realizarea acestui film, dar şi de ce s-au folosit înjurături.
"În online, facem clipuri fără înjurături, însă pentru noi a fost un efort mare să ieșim pe cinema, a însemnat să ieșim din zona de confort. Ca să ieșim din zona de confort, ne-am dorit mult să fie un film bun, un film logic. De aceea, în unele momente a trebuit să folosim înjurături. Poți să faci film și fără înjurături, asta ne dorim pe termen lung: să facem filme pentru toate categoriile de vârstă, filme care să transmită niște valori sănătoase, dar pentru primul film era mult prea greu.
Pe 7 octombrie, filmul ”Mirciulică“ a avut premiera în cinematografe și a bifat încasări record. Chiar Mircea Bravo povestea că nu se aștepta la un asemenea succes. În total, pelicula a adunat încasări de aproape 1,6 milioane de dolari, mai mult decât ar fi plănuit vreodată producătorul, iar lucrurile par promițătoare și pe Netflix.
Citește și: Mircea Bravo s-a căsătorit! Prima imagine cu soția sa, Georgiana
”Ne-am dat seama că, oricât de șmecheri am fi și chiar dacă facem clipuri virale, nimeni n-o să vină la noi să ne spună: poftim 200.000 de euro să faci film. Ne-am dat seama că, dacă vrem să facem film, noi trebuie să punem banii, noi trebuie să fim producători, noi trebuie să ne ocupăm de tot. Banii de la box-office sunt banii încasați de cinematografe. Două treimi merg spre cinema și taxe la stat, doar o treime rămâne, pe care trebuie s-o împarți cu distribuitorul. Și-atunci ne-am gândit, mai facem sau nu mai facem? Că matematic nu dădea bine. Și-am luat o decizie oarecum inconștientă și am zis că mergem înainte“, a povestit Mircea Bravo într-un vlog.
Lui Mircea Bravo i s-au alăturat în acest proiect actori consacrați din lumea teatrului, printre care Elena Ivanca, Adrian Cucu, Cătălin Herlo, Dan Chiorean, Denisa Vlad.
Povestea lui ”Mirciulică”
Acesta este nevoit să se întoarcă acasă, la părinții săi, unde de altfel va și locui. Pentru că planurile în magistratură nu i-au reușit, acesta se va angaja la un baron local, care deține o firmă de salubritate. În momentul în care ”Mirciulică” ajunge însă să lucreze pentru soția șefului său, lucrurile scapă de sub control, iar mai departe, o acțiune demnă de hohote de râs are loc.
Mirciulică, nominalizat la GOPO
Printre producţiile eligibile pentru titlul de Cel mai bun film românesc se regăsesc la această ediţie pelicule prezentate şi premiate în marile festivaluri, precum "Metronom" (regia Alexandru Belc), distins cu Premiul de Regie în secţiunea "Un Certain Regard" la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2022; "Miracol" (regia Bogdan George-Apetri), câştigător al premiului pentru Cel Mai Bun Film la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia 2021 şi cu Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea Lungmetraj la TIFF 2022; sau "Imaculat" (regia Monica Stan, George Chiper-Lillemark), multi-premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2021.
Citește și: Mircea Bravo se căsătorește! Primele declarații despre nuntă, în exclusivitate, la Bară La Bară: „Sunt mai impulsiv de felul meu”
Eligibile pentru categorie sunt şi filme care au marcat recorduri de spectatori în cinematografele din România în ultimul an, precum "Teambuilding" (regia Matei Dima, Alex Coteţ, Cosmin Nedelcu); "Mirciulică" (regia Cristian Ilişuan); "Capra Cu Trei Iezi" (regia Victor Canache), dar şi documentare ca "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (regia Sebastian Mihăilescu) sau "Spioni de Ocazie" (regia Oana Bujgoi Giurgiu), scrie Agerpres.