- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări": "Unde este prea mult, nu este în regulă!"
În vârstă de doar 24 de ani, Erika Isac a devenit rapid un nume cunoscut în industria muzicală din România, atrăgând atenția publicului cu piesele sale îndrăznețe. „Macarena” este una dintre piesele care a ajuns rapid pe locul 1 în YouTube trending și i-a împărțit pe oameni în două tabere. O mulțime de păreri controversate au apărut pe marginea subiectului din piesă, aducând în discuție problemele cu care se confruntă femeile în societatea contemporană, în special violența la care sunt supuse.
"Nu am invitat-o. Nu știu, o să ne gândim. Eu aduc la 40 de întrebări oameni care sunt relevanți pentru anumite segmente de public. La mine a venit toată lumea, de pe președinții României, prim-miniștrii, mari artiști, mari sportivi, oameni care mișcă oameni în orice variantă. Eu vad lucrurile diferit. Eu cred ca femeia trebuie sa ramana feminina. Feminismul este un curent de care era nevoie pana intr-un punct. orice lucru dus intr-o zona de mult pre mult, face rau. Femeia trebuie sa isi implineasca functia ei si este complementara cu a barbatului, se implinesc, nu se substituie. E o nebunie ce se intampla. Viata e un mozaic intre femeie si barbat. Unde este prea mult, nu este in regula, nu vreau sa intru in zona asta.", spune Denise Rifai.
Erika Isac, despre criticile primite după lansarea piesei "Macarena"
Versurile dure și atitudinea încrezătoare sunt doar două dintre ingredientele care au propulsat această piesă în playlist. Piesa asimilată genului ”trap” a stârnit o serie de opinii controversate pe rețelele sociale. Lucru deloc rău, căci pune reflectorul pe anumite aspecte care împart România în două tabere distincte. În versurile single-ului controversat, Erika Isac vorbește despre violența și abuzurile asupra femeilor folosind un limbaj foarte direct.
" Melodia a abordat un mesaj controversat și mă bucur să atrag atenția publicului larg cu un astfel de mesaj, și nu cu o piesă care e exclusiv pe divertisment. Mă bucur că nu e doar divertisment și atât această piesă. Mi-am imaginat că vor fi reacțiile de toate tipurile. M-am așteptat și la hate. Nu e prima dată când sunt reacții negative din partea publicului. De data asta se simte diferit, reacțiile negative nu m-au atins de nicio culoare, pentru că reacțiile pozitive au fost într-un număr mare. Reacțiile negative le-am primit doar ca pe o frustrare. O privesc mult mai detașat. Este în mine partea asta activistă. Nu e prima piesă care include un mesaj social. Dar în momentul în care am scris piesa asta, eram la studio și nu aveam încredere încă în mine și am zis ce este așa ceva, nu vreau să mai aud de ea niciodată. Câteva luni mai târziu dădeam play la piese și ascultam și am realizat ce înseamnă piesa asta și unul din motivele importante pentru care piesa asta e pe YouTube e managerul meu. Ceva din reacția lui mi-a dat un impuls foarte mare și el a venit fix ca o completare perfectă în momentul respectiv. Și am zis că vreau să fac piesa asta, să o lansez”, spune autoarea piesei "Macarena".
Dincolo de limbajul vulgar și apariția sa fără haine, Erika a scos la iveală adevărurile unei societăți "bolnave", a subliniat stereotipurile de gen și a pus la punct o mulțime de bărbați, reușind să susțină și să dea voce milioanelor de femei care au fost abuzate, controlate, violate: "Piesa asta e bazată și pe experiențele mele în mod evident și din păcate e bazată pe experiențele tuturor femeilor din jurul meu. Nu am trecut prin abuzuri teribil de grave, tip viol, dar sunt alte femei care au trecut și nu pot să rămân ignorantă. Sunt o fire sensibilă, că asta înseamnă să fii puternic, și sunt foarte empatică și nu pot trece peste necazul altuia, pentru că sunt femeie, am o mamă, am o soră mai mică, deci sunt un fel de mamă și eu și am prietene. În afară de asta văd și știri la TV și am mai citit și istorie. Este un cumul format din foarte multe povești trăite de mine sau de alți oameni din jurul meu. Am încercat să expun în versuri realitatea abuzurilor și realitatea victimelor și mi-am dorit să se facă auzit un astfel de mesaj. Este foarte importantă siguranța femeilor, este importantă siguranța tuturor, dar mai ales a femeilor, pentru că trăim într-o lume a bărbaților”, a mai declarat artista.