• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Organizatorii, detalii din culisele concertului susținut de Ed Sheeran pe Arena Națională din București: "Culminând cu un foc de artificii la final"

Ed Sheeran susține un concert pe Arena Națională din București, sâmbătă, 24 august.
Ed Sheeran [Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]
Ed Sheeran susține un concert pe Arena Națională din București, sâmbătă, 24 august.

Ed Sheeran va susține un concert la București în această sâmbătă, ca parte a turneului său “The Mathematics Tour”. Spectacolul va fi prezentat pe o scenă nouă, cu un concept de 360 de grade. Invitatul special al artistului britanic este Calum Scott. Bazat pe setlistul concertelor anterioare, se așteaptă ca Ed Sheeran să cânte hit-uri precum “Castle on the Hill”, “BLOW”, “Shivers”, “Don’t/ Nina“, “Dive”, “Give Me Love”, și cover-ul lui Calum Scott, “You Are the Reason” (împreună cu Calum Scott).

Pe lângă acestea, vom putea asculta și piese precum “Galway Girl”, “Love Yourself” (cover Justin Bieber), “Bloodstream”, și multe altele.

Megastarul britanic vine pentru a doua oară în București, după ce în iulie 2019 acesta a concertat tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Ed Sheeran a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

"'Mathematics' se desfăşoară pe o scenă centrală, cu o margine rotativă, care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru (şi de) Sheeran şi patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a şase 'catarge' care acţionează ca şi contragreutăţi într-o configuraţie sofisticată de rigidizare cu scripeţi pentru un halo de 42 de tone deasupra scenei principale. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniştii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii la final", precizează organizatorii.

Ed Sheeran susține un concert pe Arena Națională din București
Ed Sheeran[Sursa foto: Facebook/ Ed Sheeran]

Citește și: Ed Sheeran a câștigat procesul cu Marvin Gaye! Juriul a stabilit că artistul nu a plagiat piesa “Let’s Get It On” a lui Marvin Gaye

Ed Sheeran va concerta pe Arena Națională din București pe 24 august 2024

Conform organizatorilor, scena de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de şase catarge înalte de 30 de metri. Realizate din 7,5 tone de grinzi, stâlpii susţin un sistem complex de reţele de cabluri, care permite suspendarea a 55 de tone de echipament deasupra scenei, inclusiv sonorizare, lumini şi haloul. Această configuraţie de pionierat elimină necesitatea unui sistem de acoperiş standard, ceea ce are ca rezultat o vizibilitate mult mai bună pentru fani. Haloul, un ecran LED transparent circular cu diametrul de 21 de metri, este suspendat deasupra zonei centrale a spectacolului şi poate fi coborât până la scenă pentru a-l înconjura pe Ed. În interiorul haloului se află 18 candelabre realizate din benzi LED Sceptron. Acestea se pot mişca împreună cu haloul sau independent de acesta pentru a crea un show cu adevărat spectaculos.

Turneul mondial de matematică a lui Sheeran a debutat în martie 2022 și cuprinde o gamă largă de genuri muzicale – de la rock la hip-hop, de la country la pop și de la balade romantice la piese energetice. Această călătorie este o combinație perfectă a fiecărui album din discografia sa. Pentru acest concert special, artistul a decis să renunţe la trupa sa obişnuită şi să se acompanieze singur cu o staţie 5-loop şi diferite chitări.

Aceasta este o configurare de pedale care permite înregistrarea tobelor, liniei de bas, vocilor de fundal şi a pianului pe un loop care rulează în mod constant pe durata întregii piese. Este un element inovator care adaugă profunzime şi complexitate pieselor cântate live.

Ed Sheeran susține un concert pe Arena Națională din București
Ed Sheeran[Sursa foto: Facebook/ Ed Sheeran]

Cât costă un bilet la concertul lui Ed Sheeran din București

Fanii artistului și-au achiziționat deja biletele, iar cei care încă nu au făcut-o trebuie să se grăbească pentru a prinde ultimele locuri disponibile și a nu rata această experiență de neuitat. Iată care sunt prețurile biletelor pentru concertul Ed Sheeran din București!

Prețul pe care trebuie să îl plătească fanii din România este cuprins între 299 și 599 de lei, în funcție de zona pe care o aleg. În acest preț este inclusă și taxa de rerzervare, la care se adaugă și o taxă de comandă/serviciu de 2,5% la finalizarea comenzii. De asemenea, cumpărătorii trebuie să știe că biletele vor fi livrate cu 14 zile înainte de concert, astfel că aceștia trebuie să nu uite să verifice mail-ul de confirmare cu privire la informațiile de plată până la acel termen.

Persoanele cu dizabilități pot intra la concertul lui Ed Sheeran fără a achiziționa un bilet obișnuit. Persoana în cauză trebuie să trimită un mail în care să atașeze documentele care atestă dizabilitatea în termen de 2 luni de la punerea în vânzare a biletelor. Persoana care va însoți un fan cu dizabilități trebuie să achiziționeze un bilet în valoare de 299 de lei. Revânzarea biletelor se poate face numai prin platforma oficială de vânzare la valoarea nominală și va fi disponibilă cu cel puțin 14 zile înainte de concert.

Ed Sheeran susține un concert pe Arena Națională din București
Ed Sheeran[Sursa foto: Facebook/ Ed Sheeran]

Citește și: Ed Sheeran a vorbit despre cea mai neagră perioadă din viața lui. Soția lui însărcinată a fost diagnosticată cu o tumora inoperabilă