- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"
Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani. Anunţul decesului l-a marcat profund și pe Mihai Bendeac. Actorul a scris un mesaj lung de iertare pentru că ar fi fost certat cu regretatul artist. În mesajul său, Mihai Bendeac a recunoscut că Gabriel Cotabiță a făcut, în urmă cu doi ani, un pas spre reconciliere, dar el nu a răspuns din cauza „unei fermități proaste”. Acum, actorul își cere iertare și e plin de regrete, însă spune că e prea târziu.
"Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru, incapabil de o comunicare firească, incapabil să susțină până la capăt o prietenie, incapabil să facă ceva și cu viața personală nu doar cu cea profesională. Ai fost mult mai înțelept decât mine.
View this post on Instagram
Citește și: Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"
Gabriel Cotabiță a avut o sănătate fragilă, fiind internat de mai multe ori în spital
Gabriel Cotabiță, cunoscut pentru piese precum „Noapte albastră” sau „Să nu ne spunem adio”, a fost un artist care a influențat generații de ascultători și colegi. Cariera sa impresionantă a fost întreruptă de problemele de sănătate care l-au marcat în ultimii ani, inclusiv un infarct în 2015, urmat de o recuperare dificilă. Cu toate acestea, el a continuat să inspire și să-și dedice viața artei, rămânând o prezență activă în muzica românească.
Cine a fost Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, a fost cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, a fost solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”. Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.
De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”. În august 2023, Gabriel Cotabiţă a urcat pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, alături de nume sonore ale muzicii uşoare româneşti, evenimentul marcând, după 11 ani de absenţă, cea de-a 60-a ediţie aniversară. În cadrul acestuia, Gabriel Cotabiţă a primit ”Premiul pentru merite deosebite în cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia”, care i-a fost înmânat de Corina Chiriac.