Horia Constantinescu, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a dezvăluit că există anumite firme care colorează carnea de pui pentru a o face să arate ca o găină de țară, iar prețul să fie mult mai mare față de cel normal.
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a semnalat că anumite companii recurg la colorarea cărnii de pui pentru a-i îmbunătăți aspectul vizual, uneori această practică desfășurându-se chiar în timpul hrănirii animalelor, ceea ce face imposibilă îndepărtarea vopselei prin spălare. Constantinescu a caracterizat această situație drept un „atentat serios la siguranța publică”. Autoritatea a adăugat că, în urma inspecțiilor, au fost identificate abateri la un număr limitat de producători și că s-au implementat măsuri adecvate pentru asigurarea unui grad ridicat de protecție pentru consumatori.
Miercuri dimineața, Horia Constantinescu a anunțat că există firme care vopsesc carnea de pui pentru a-l vinde mai scump la raft. Acesta a menționat că ouăle primesc altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu produsele specifice păcălirii. ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată. Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase.”, a scris Horia Constantinescu, pe Facebook.