Chef Patrizia Paglieri este unul dintre cei mai apreciați bucătari de la noi. Este cunoscută pentru emisiunile în care a participat în calitate de jurat, dar și pentru participarea sa la Asia.
Este născută în Italia, dar s-a mutat de mulți ani în România, iar ccentul său italienesc, îmbinat cu limba româna o face specială.
A împrumutat multe dintre obieceiurile de la noi și chiar a dezvăluit la „Invitatul de 12” că sărbătorește Paștele de două ori.
Patrizia Paglieri, despre mâncarea românească preferată și despre sărbători: „Dacă e Crăciun și Paște și nu am cozonac...”
Invitată în emisiunea lui Cosmin Cernat, Parizia Paglieri a dezvăluit care sunt felurile ei de mâncare favorite din bucătăria românească, ce greșeli fac românii când vine vorba despre paste, dar și despre sărbătorile pascale. Chef Patrizia a dezvăluit că sărbătorește și Paștele catolic, cât și cel ortodox.
„Eu mă duc lângă mine la Casa Românescă. La bucătăria românească e mai greu fără un pahar de vin.
Mă duc acolo și comand salată de vinete, zacuscă, cașcaval pane. Nu mai vorbim de papanași, mai ales dacă vin calzi. Acum, de 6-7 ani, dacă e Crăciun și Paște și nu am cozonac... deja am făcut comanda de cozonac și pască. Am făcut deja comanda să le am. Îmi aduce un prieten din Italia și panetone, dar m-am obișnuit să am pe masă și cozonac. Îmi place că de când sunt aici sărbătoresc de două ori Paștele.
Fac Paștele catolic și apoi îl fac și pe acesta ortodox. Anul acesta, voi avea două zile libere de la matinal (n. red. Dimineața cu noi), dar mă gândesc că e târziu să rezerv”, a declarat Patrizia Paglieri.