Perioada cu cele mai mari reduceri din an se apropie în România! Black Friday 2022 se organizează în data de 11 noiembrie 2022, însă ultimii ani ne-au arătat că aceste reduceri se pot extinde și în celelalte weekenduri din luna noiembrie. În tradiția americană, Black Friday este în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie, iar anul acesta ar urma să aibă loc pe data de 25 noiembrie 2022.
Tot mai multe companii din România sunt așteptate să aibă multe reduceri în perioada de Black Friday 2022. Cu toate acestea, există și multe reguli pe care trebuie să le aveți în vedere, pentru a nu vă cheltui mai mulți bani decât v-ați propus. Vă prezentăm o listă cu reguli de respectat pentru a nu fi păcăliți de Black Friday 2022.
1. Consumatorii trebuie să aibă o listă deja pregătită cu produsele pe care doresc să le cumpere în perioada de Black Friday. În acest fel, nu vă veți abate de la ceea ce v-ați propus să cumpărați. Mai mult decât atât, este important să verificați prețurile constant înainte de Black Friday, pentru a nu avea surpriza ca reducerile să nu aducă vreo diferență.
Citeste si: Când este Black Friday în România 2022? Data la care se dă startul marilor reduceri
2. Este recomandat să accesați site-urile care vă ajută să comparați prețurile pentru produsul dorit. În acest mod o să vă fie prezentate cele mai bune prețuri de pe piață, fără a fi nevoiți să le căutați singuri, iar în acest fel o să economisiți și timp.
3. Să nu vă încredeți în site-uri fantomă, doar pentru că au prețuri avantajoase. Aveți încredere doar în magazinele oficiale și să nu faceți niciodată click pe un link sau un SMS nesolicitat. Este recomandat să cumpărați de la companii cunoscute, cu care ați mai avut contact sau ați primit recomandări de încredere.
4. Aveți grijă cu modalitățile de plată și livrare atunci când decideți să plasați o comandă. Black Friday este o oportunitate de „afacere” chiar și pentru escrocherii din mediul online. Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire și nu plătiți în avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute. Refuzați tranzacțiile online care vi se par suspecte.
5. Verificați site-urile de pe care urmează să comandați. Dacă sunteți nesiguri, verificați istoricul site-ului respectiv, dar și modul în care arată sau produsele sunt prezentate. În cazul în care apar foarte multe greșeli gramatice, este recomandat să nu aveți încredere într-un asemenea site.