Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul ascuns din carnea de pui.
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a dezvăluit metodele la care apelează unele firme vopsesc pentru a vinde mai repede carnea de pui. Aceaste modalități sunt extrem de periculoase pentru sănătatea consumatorului.
Pericolul din carnea de pui
Miercuri dimineața, Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a emis un avertisment privind practica unor companii de a colora carnea de pui pentru a-i îmbunătăți aspectul. Unele dintre aceste proceduri se efectuează în etapele de hrănire a puilor, ceea ce face ca vopseaua să fie imposibil de îndepărtat prin spălare. Președintele ANPC subliniază că această practică reprezintă un risc major pentru sănătatea publică și o descrie ca fiind un "atentat grav la siguranța individuală". ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit.
Preşedintele ANPC avertizează
Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, dezvăluie că și ouăle sunt modificate în culoare prin hrănirea cu alimente amestecate cu substanțe destinate inducerii în eroare. El a anunțat că va emite o notificare către toate autoritățile competente pentru a investiga cum s-a ajuns în această situație, în cursul zilei. Recent, au fost semnalate mai multe alerte alimentare referitoare la prezența salmonellei în carnea de pui.
Citește și: Alertă alimentară! Un produs consumat frecvent, retras de urgență din magazine din România. Ce conținea