Close sidebar
Actualitate

Pericolul din carnea de pui. Preşedintele ANPC trage un semnal de alarmă: ”Este un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi”

Ce conține, de fapt, carnea de pui  [Sursa foto: PixaBay]

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul ascuns din carnea de pui.


In articol:

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a dezvăluit metodele la care apelează unele firme vopsesc pentru a vinde mai repede carnea de pui. Aceaste modalități sunt extrem de periculoase pentru sănătatea consumatorului.

Pericolul din carnea de pui

Miercuri dimineața, Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a emis un avertisment privind practica unor companii de a colora carnea de pui pentru a-i îmbunătăți aspectul.

Unele dintre aceste proceduri se efectuează în etapele de hrănire a puilor, ceea ce face ca vopseaua să fie imposibil de îndepărtat prin spălare. Președintele ANPC subliniază că această practică reprezintă un risc major pentru sănătatea publică și o descrie ca fiind un "atentat grav la siguranța individuală". ”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare.
Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată.”,
a scris pe Facebook, Horia Constantinescu. 

Preşedintele ANPC trage un semnal de alarmă cu privire la carnea de pui
Preşedintele ANPC trage un semnal de alarmă cu privire la carnea de pui[Sursa foto: Facebook Horia Constantinescu]

Citește și: Afecțiunea gravă cu care se confruntă Cleopatra Stratan. Artista și-a făcut curaj și a dezvăluit motivul pentru care nu poate renunța la ochelarii de vedere

Preşedintele ANPC avertizează

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, dezvăluie că și ouăle sunt modificate în culoare prin hrănirea cu alimente amestecate cu substanțe destinate inducerii în eroare. El a anunțat că va emite o notificare către toate autoritățile competente pentru a investiga cum s-a ajuns în această situație, în cursul zilei. Recent, au fost semnalate mai multe alerte alimentare referitoare la prezența salmonellei în carnea de pui. Consumatorii sunt încurajați să contacteze de urgență Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor dacă observă orice nereguli la alimentele achiziționate.

”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noştri, în condiţiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine şi un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranţa fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase.”, a mai scris Constantinescu. 

Ouăle pot fi un pericol pentru sănătate
Ouăle pot fi un pericol pentru sănătate[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Alertă alimentară! Un produs consumat frecvent, retras de urgență din magazine din România. Ce conținea