- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Pericolul din micii de 1 Mai! ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la carnea tocată și la bere”
Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), trage un semnal de alarmă cu puțin timp înainte de 1 Mai, o zi tradițional sărbătorită de români cu grătare în aer liber. ANPC îndeamnă publicul să fie precaut în alegerea produselor din carne tocată și să evite acele produse la care există suspiciuni de calitate și care nu prezintă data limită de consum specificată pe etichetă.
Pericolul din micii de 1 Mai!
Paul Anghel, director în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a trasmis un avertisment clar pentru consumatori înaintea sărbătorii de 1 Mai: să evite achiziționarea produselor preambalate care nu sunt etichetate corespunzător. În cazul produselor vândute la vrac, trebuie să fie afișate clar, la locul de vânzare, data durabilității minimale sau data limită de consum, precum și ingredientele care pot provoca alergii. De asemenea, el îndeamnă consumatorii să refuze produsele din carne tocată care ridică îndoieli cu privire la calitate sau la informațiile oferite pe etichetă, precum și pe acele produse din carne la care data durabilității minimale nu este indicată sau pare a fi modificată
Citește și: Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar fi de la țară
ANPC trage un semnal de alamă: „Aveți grijă la carnea tocată și la bere”
Paul Anghel, directorul ANPC, a subliniat importanța evitării achizițiilor de produse din locuri neautorizate. El oferă câteva sfaturi esențiale pentru consumatorii care cumpără bere și alimente, în special în preajma sărbătorilor.
Pentru bere, este crucial să verificați integritatea și etanșeitatea ambalajelor, limpiditatea lichidului și data durabilității minimale. În ceea ce privește achiziționarea alimentelor din locuri specializate, asigurați-vă că vânzătorul respectă normele de igienă, purtând halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate se face cu mâini protejate de mănuși curate sau de unică folosință. De asemenea, este important să acordați atenție prețurilor afișate, verificând concordanța dintre prețurile de la raft și cele de pe bonurile de casă.Citește și: Fructe și legume otrăvite vândute în piețele și în magazinele din România. Ce substanțe periculoase conțin