Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), trage un semnal de alarmă cu puțin timp înainte de 1 Mai, o zi tradițional sărbătorită de români cu grătare în aer liber. ANPC îndeamnă publicul să fie precaut în alegerea produselor din carne tocată și să evite acele produse la care există suspiciuni de calitate și care nu prezintă data limită de consum specificată pe etichetă.
Paul Anghel, director în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a trasmis un avertisment clar pentru consumatori înaintea sărbătorii de 1 Mai: să evite achiziționarea produselor preambalate care nu sunt etichetate corespunzător. În cazul produselor vândute la vrac, trebuie să fie afișate clar, la locul de vânzare, data durabilității minimale sau data limită de consum, precum și ingredientele care pot provoca alergii.
Citește și: Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar fi de la țară
Paul Anghel, directorul ANPC, a subliniat importanța evitării achizițiilor de produse din locuri neautorizate. El oferă câteva sfaturi esențiale pentru consumatorii care cumpără bere și alimente, în special în preajma sărbătorilor. Pentru bere, este crucial să verificați integritatea și etanșeitatea ambalajelor, limpiditatea lichidului și data durabilității minimale. În ceea ce privește achiziționarea alimentelor din locuri specializate, asigurați-vă că vânzătorul respectă normele de igienă, purtând halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate se face cu mâini protejate de mănuși curate sau de unică folosință. De asemenea, este important să acordați atenție prețurilor afișate, verificând concordanța dintre prețurile de la raft și cele de pe bonurile de casă. Aceste măsuri contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de siguranță alimentară. " La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.(...) -De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. -Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.", a mai punctat acesta.
Citește și: Fructe și legume otrăvite vândute în piețele și în magazinele din România. Ce substanțe periculoase conțin