- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4

În această perioadă, credincioșii țin Postul Crăciunului pentru a se pregăti sufletește și trupește să întâmpine una dintre cele mai mari sărbători din cursul anului, Nașterea Domnului. Aceștia au grijă să stea departe de faptele și vorbele rele, pofte și gânduri necurate. De asemenea, ei se abțin și de la alimentele de origine animală, cum ar fi lapte, carne, ouă sau brânză. Românii vor putea gusta din preparatele de dulce specifice sezonului rece abia pe data de 25 decembrie. Iată câte zile cu dezlegare la pește vor mai avea până atunci.
Citește și: Calendar ORTODOX 2024. Câte sărbători mari cu cruce roșie mai sunt până la sfârșitul anului

Care sunt zilele cu dezlegare la pește din decembrie 2024
Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie 2024, iar cu această ocazie credincioșii au renunțat la alimentele de dulce și au evitat cât au putut gândurile, faptele și poftele care nu sunt plăcute lui Dumnezeu.
În perioada Postului Crăciunului, creștinii au la dispoziție câteva zile cu dezlegare la pește, ulei și vin. În luna decembrie, se pot consuma aceste alimente în următoarele zile:
- marți, 3 decembrie: Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica- dezlegare la pește;
- miercuri, 4 decembrie: Sfânta muceniță Varvara- dezlegare la ulei și vin;
- joi, 5 decembrie: Sfântul Sava cel Sfințit, Sfântul Mucenic Anastasie, Sfântul Cuvios Nectarie- dezlegare la pește;
- vineri, 6 decembrie 2024: Sfântul Ierarh Nicolae- dezlegare la pește;
- sâmbătă, 7 decembrie: Sfânta Muceniță Filofteia- dezlegare la pește;
- duminică, 8 decembrie: Sfântul Cuvios Patapie- dezlegare la pește;
- luni, 9 decembrie: Zămislirea Fecioarei Maria- dezlegare la pește;
- marți, 10 decembrie: Sfintii Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf- dezlegare la ulei și vin;
- joi, 12 decembrie: Sfântul Spiridon al Trimitundei- dezlegare la pește;
- vineri, 13 decembrie: Sfântul Ierarh Dosoftei- dezlegare la ulei și vin;
- sâmbătă, 14 decembrie: Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie- dezlegare la pește;
- duminică, 15 decembrie: Sfântul Mucenic Elefterie; Sfintele Mucenițe Antia și Suzana- dezlegare la pește;
- marți, 17 decembrie: Sfântul Daniel- dezlegare la ulei și vin;
- joi, 19 decembrie: Sfântul Mucenic Bonifatie; Cuviosul Grichentie; Sfântul Trifon și Cuvioasa Aglaia- dezlegare la ulei și vin.

Perioada postului este văzută drept un exercițiu de înfrânare a postelor și de întărire a credinței. De asemenea, pentru ca postul să-și atingă scopul, acesta trebuie să fie ținut atât trupește, cât și sufletește. Credincioșii trebuie să înțeleagă că acesta nu se referă doar la evitarea animalelor de origine animală, ci și la modul în care ne comportăm cu cei din jur, la vorbele pe care le spunem sau la modul în care ne prezentăm în lume.
Cei care postesc nu trebuie să se arate mândri sau zgârciți, din contră, ei sunt încurajați să fie smeriți, iubitori și îngăduitori cu apropiații. Credincioșii trebuie să se împace cu persoanele apropiate, să evite supărările, să meargă mai des la biserică și să se roage.Rugăciunea pe care e bine să o citești în perioada postului
„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului; ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre. Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnezeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”