- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Povestea Cazinoului din Constanța: A fost construit în șase ani, la iniţiativa regelui Carol I
Cazinoul din Constanța este o emblemă a orașului, care cucerește de fiecare dată turiștii ce ajung în apropiere, mai ales datorită legendelor care s-au strâns în jurul său. Cazinoul, construit la inițiativa Regelui Carol I, are o istorie fascinantă, dar care nu este cunoscută de foarte mulți oameni în prezent. În acest loc de poveste s-au născut povești de iubire și au avut loc multe tragedii, dar construcția Art Nouveau a rezistat în ciuda trecerii timpului.
Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Constantin și Elena 2023?
Citește și: Horoscop zilnic, 18 mai 2023: Zodiile care au noroc în dragoste în perioada următoare
Fascinanta poveste a Cazinoului din Constanța
Cazinoul din Constanța are o istorie extrem de bogată în spate, fiind o construcție care a atras atenția turiștilor, dar și oamenilor politici, care și-au dorit fie să îl protejeze, fie să îl distrugă.
-
Kusraalul, primul cazinou care a fost construit în Constanța
Primnul cazinou care a fost construit în 1880 în Constanța, cunoscut drept Kursaal, era amplasat lângă Farul Genovez și un chioșc de belvedere. Denumirea de Kursaal înseamnă sală de relaxare, astfel că această clădire a fost prima clădire publică destinată distracției și schimburilor culturale.
Construcția a fost realizată din lemn și din paiantă, însă în 1891, o furtună i-a smul acoperișul, iar un an mai târziu a fost demolat în urma unei decizii a Consiliului Comunal.Citește și: Cele mai frumoase palate din București și împrejurimi: Imagini desprinse din povești!
-
Casin
Casin este precursorul Kursaalului, fiind construit tot pe Bulevardul Regina Elisabeta, pe locul fostului Acvariu, astfel încât să poată fi observate de pe terasele sale, faleze, marea și portul.
Unul dintre cei mai buni arhitecți ai vremii, care a avut șansa să se plimbe prin încăperile sale este Cosntantin Creangă, fiul lui Ion Creangă și tatăl lui Horia Creangă. Povestea Casinului nu a durat prea mult, deoarece construcția din lemn pe un parter de piatră a fost dezmembrată în anul 1990.-
Cazinoul Comunal
În anul 1904, Primăria Constanța a demarat procedurile necesare pentru construirea unui cazinou, astfel că a fost încheiat un contract cu arhitectul Daniel Renard.