Gabriela Cristea a decis să își pună talentul și pasiunea în slujba antreprenoriatului cu un laborator de patiserie unde sunt pregătite cozonaci și alte delicii. Sortimentele sunt pentru toate gusturile, iar prețurile diferă în funcție de umplutura aleasă.
„Încearcă babka noastră desăvârșită, unde aluatul pufos este îmbinat cu o umplutură decadentă de ciocolată gianduia, nuci crocante și bezea. O explozie de arome și de gusturi premium, care îți răsfață simțurile în fiecare fărâmă”, spune Gabriela Cristea.
Gabriela Cristea este un profesionist desăvârșit, dar și o gospodină iscusită. Pe rețelele sociale, prezentatoarea TV își răsfață fanii cu câte o rețetă cu care își încântă familia și musafirii. Un astfel de exemplu este rețeta de cremă de zahăr ars. Pentru a prepara acest desert delicios, vei avea nevoie de următoarele ingrediente, plus câteva vase mici, speciale pentru cuptor, și un arzător, pentru a forma crusta de zahăr ars de deasupra cremei.
”Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”, a spus Gabriela Cristea.
“Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.Cântărim apoi 80 de grame de zahăr. Într-un bol amestecăm gălbenușurile și zahărul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă. Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!”, a explicat Gabriela Cristea.
Conform spuselor sale, se toarnă apă fierbinte în tava cuptorului, astfel încât vasele mici să stea în lichid, ca la bain-marie. Crema se scoate din cuptor după 45, chiar 50 de minute. Vasele cu crème brullee se țin apoi la frigider cel puțin o oră, astfel încât să se răcească complet: "Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra”, a explicat prezentatoarea, în timp ce a folosit arzătorul pentru a topi zahărul presărat peste cremă. După acest pas, se pun din nou în frigider până se întărește crusta".