- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Profesorii din Ucraina care vor să lucreze în universitățile din România vor primi burse de până la 590 de euro pe lună
Universitățile din România vor putea primi profesorii refugiați din Ucraina, în baza unui program care gestionează schimburile universitare, a anunțat joi, 10 martie, Sorin Cîmpeanu. Cadrele didactice pot primi burse cuprinse între 330 de euro şi 590 de euro în fiecare lună.
„ Bursele pe care Ministerul Educaţiei le acordă în această situaţie sunt nişte burse pe care le apreciez a fi generoase. Este vorba de 590 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de profesor, de 390 de euro pe lună pentru cei care posedă titlul de conferenţiar obţinut într-o universitate din Ucraina, de 360 de euro pentru cei care
Totodată, studenţii ucraineni refugiaţi în ţara noastră vor beneficia de burse în aceleaşi condiţii ca studenţii români.
„Avem în pregătire un proiect de hotărâre de guvern prin care aceşti refugiaţi ucraineni de cetăţenie ucraineană să poată beneficia şi de burse în aceleaşi condiţii în care beneficiază studenţii români", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.
Repartizarea elevilor ucraineni în școlile din România
Ministrul Educației susține că va fi elaborat un ordin de ministru privind funcţionarea unor comisii la nivelul fiecărui judeţ, care vor coordona primirea elevilor ucraineni şi repartizarea în şcoli.
Din comisii vor face parte inspectorul şcolar general, doi inspectori, trei cadre didactice şi un consilier sau un psihopedagog.Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă: „Vom lupta până ne vom recâştiga pământul”
„Ministerul Educaţiei a iniţiat şi există această posibilitate acum ca şcolile să poată angaja sau studenţi înmatriculaţi în universităţile româneşti la programe de studii în limba ucraineană sau cadre didactice pensionare. Alături de posibilitatea finanţării cadrelor didactice care vin din Ucraina şi care au disponibilitate în a se implica în educaţia copiilor ucraineni. Sperăm ca aceste modificări să poată acoperi întreg spectrul solicitărilor şi aşteptărilor", a adăugat ministrul.