- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Rapsodul Grigore Leșe a iscat un scandal de proporții în folclorul românesc. Suma exorbitantă de bani pe care artistul a băgat-o în buzunar de 1 Decembrie
Festivalul de România, organizat de administrația locală și județeană la Alba Iulia, a reunit artiști de renume precum Grigore Leșe, Subcarpați, Grupul Iza, Nicolae Furdui Iancu și alții. Evenimentul, dedicat sărbătoririi Zilei Naționale, a fost însă umbrit de controverse legate de prestația și declarațiile ulterioare ale lui Grigore Leșe. Renumitul artist ar fi primit o sumă impresionată pentru a cânta la Alba Iulia, potrivit unor surse citate de Ziarul Unirea. Dezvăluirea vine în condițiile în care Leșe i-a acuzat pe alții de fals patriotism, manifestat în special de Ziua Națională.
Conform surselor publicației menționate anterior, costul total al spectacolului de la Alba Iulia s-a ridicat la 179.500 de lei, cu un onorariu de aproximativ 6.000 de euro pentru concertul lui Grigore Leșe. Maestrul Grigore Leșe a condus acest spectacol, aducând tradiția și emoția cântecului românesc în centrul atenției la Festivalul de România. De asemenea, concertul artistului este motivul pentru care artificiile au fost amânate.
Grigore Leșe a adus critici la adresa unor piese populare și a modului în care este exprimat patriotismul
Grigore Leșe a menționat că piesa „Așa-i românul” are origini în folclorul maghiar și a criticat modul în care unii români își exprimă patriotismul, în special în contextul Zilei Naționale.
„Eu, până una-alta, sunt muzician. Eu ştiu bobiţele, am făcut asta în şcoală, în academie. Dacă o melodie sare la cvintă, e folclor maghiar. Dar ei (interpreţii români – n.r.) cântă <Aşa-i românul> ca şi cum ar fi melodie românească, dar e ungurească.Ei nu ştiu, pentru că n-au ştiinţă. Ei sunt oportunişti. Şi încă ceva. <Mă rog fierbinte>, spune textul, <pentru a mea ţară şi pentru tine, scump poporul meu!>. Nu! <Mă rog fierbinte pentru a mea ţară şi pentru tine, scump pologul meu>, adică pământ. Dar popor sună mai pompos, mai triumfal”, spune artistul.