• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Răstunare de situație în cazul accidentului de la 2 Mai! Vlad Pascu va avea pedeapsă redusă. Părinții victimelor, la capătul puterilor: ”Nu mai am nicio speranţă. La felul cum se judecă în ţara asta”

Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu
Un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu
Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, șoferul care a provocat vara trecută accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au murit și alți trei au fost răniți.

Dosarul accidentului de la 2 Mai pare să bată pasul pe loc, după ce primul procesul a început cu o amânare pentru ca Vlad Pascu să beneficieze de apărare, acum vinovatul tragediei nu a fost prezent fizic în sala de judecată, ci prin videoconferinţă. Parinții celor două victime ale lui își strigă durerea și neputința în fața celor care ar trebui să facă dreptate.

Durere multă la procesul accidentului de la 2 Mai

Astăzi, 14 martie 2024, la Judecătoria Mangalia s-a desfășurat al doilea termen de judecată în cazul lui Pascu Matei Vlad din București, vinovatul accidentul rutier de la 2 Mai, județul Constanța. Reamintim că tragicul incident s-a produs la data de 19 august 2023, în timp ce Vlad Pascu conducea pe DN 39 când, pe la ora 5:25, în apropierea localității 2 Mai, a lovit un grup de pietoni. Din nefericire, accidentul a rezultat în decesul a doi tineri și rănirea altor trei.

După producerea accidentului, Vlad Pascu a părăsit locul faptei și a fost ulterior localizat de către forțele de ordine în Vama Veche. În urma investigațiilor, s-a constatat că la momentul incidentului, acesta se afla sub influența unor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină. Imaginile de la locul accidentului sunt greu de descris în cuvinte, iar una dintre victime a fost lovită atât de puternic încât a fost sfârtecată și a murit pe loc. Tatăl victimei s-a prezentat astăzi în sala de judecată cu fotografia băiatului lui de la locul accidentului şi cu toate acestea judecătoarea l-a întrebat cine este.
Părinții victimelor își strigă durerea în fața oamenilor își strigă durerea și neputința în fața celor care ar trebui să facă dreptate. “Sincer, nu mai am nicio speranţă. La felul cum se judecă în ţara asta chiar nu mai am nicio speranţă. Până şi acum, m-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt. Şi am zis că sunt tatăl lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sală ca să îl vedeţi.”
, a declarat tatăl lui Sebi, la ieșirea din sala de judecată.

Seby și Roberta sunt victimele care și-au pierdut viața în accidentul provocat de Vlad Pascu
Seby și Roberta sunt victimele care și-au pierdut viața în accidentul provocat de Vlad Pascu

Ce s-a stabilit în urma noului termen de judecată a lui Vlad Pascu

Vlad Pascu a recunoscut acuzațiile procurorilor în fața instanței, ceea ce va face ca acesta să beneficieze de o reducere a pedepsei. În cadrul procesului, avocatul familiilor victimelor a cerut reevaluarea juridică a faptelor, iar Pascu a cerut acordarea unui termen suplimentar pentru analiza cererii de modificare a încadrării juridice a faptei.

Avocatul unei dintre victime, Adrian Cuculis, susține că prin deciziile luate la acest termen a fost favorizat din nou Vlad Pascu. Inculpatul Pascu a fost apărat de 4 avocați printre care unul este un fost notar public, condamnat în Dosarul Retrocedărilor Constanța. “Dacă făceam cu toţii o şedinţă de bloc să schimbăm administratorul, ieşea mai bine. Problema este în felul următor. Vorbim de o cerere care este depusă încă de la Parchet şi nu a fost dezbătută nici măcar astăzi. Doamna judecător i-a acceptat procedura abreviată, adică simplificată, adică să obţină şi o reducere a pedepsei de o treime înainte să dezbată cererea de schimbare a încadrării juridice. E o chestiune de normalitate. În momentul de faţă, inclusiv doamna avocat, colega noastră a familiei Olariu a cerut exact acelaşi lucru, lucru care s-a amânat deşi s-a pronunţat pe procedura abreviată. Dacă la termenul următor se va schimba încadrarea juridică a faptei în omor calificat, aşa cum am cerut, acea procedură abreviată nu mai poate fi aplicată pentru că acolo unde ai închisoare pe viaţă, cum este omorul calificat nu poţi să judeci în procedura abreviată.”, a afirmat avocatul. Instanța a programat o nouă întâlnire pentru depunerea documentelor necesare reevaluării juridice pe data de 04 aprilie 2024, la ora 10:00.

Vlad Pascu a ucis doi tineri, după ce s-a urcat drogat la volan
Vlad Pascu a ucis doi tineri, după ce s-a urcat drogat la volan

Citește și: Cine este judecătoarea care a întrebat dacă Sebi, tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai este în sală: ”Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul”

Ce s-a întâmplat cu judecătoarea care a sfidat părinții victimelor ucise de Pascu

La prima infățișare în dosarul 2 Mai, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a întrebat dacă una dintre victimele care au murit în accident este prezentă în sală și pe tot parcursul procesului ar fi mestecat gumă sfidând victimele accidentului provocat de Vlad Pascu. Deși, atitudinea judecătoarea a creat isterie în spațiul public și avocații victimelor au depus şi o cerere de recuzare a judecătoarei, de pare că a fost respinsă, iar judecătoarea se ocupă în continuare de dosarului lui Pascu. “Noi am depus o cerere de recuzare, cerere care a fost respinsă, deci doamna judecător va rămâne definitiv în acest proces până când se va pronunţa, indiferent ce soluţie se va pronunţa. Este un alt complet din aceeaşi instanţă de judecată, colegele doamnei judecător, cele din Judecătoria Mangalia.”, a mai precizat Adrian Cuculis.

Citește și: Deputaţii au adoptat „Legea 2 Mai”, prin care traficanţii de substante interzise de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare