• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Cum se prepară prăjitura virală de pe Tik Tok „Să fac spume dacă știu”

Cum se prepară prăjitura virală de pe Tik Tok „Să fac spume dacă știu”
Cum se prepară prăjitura virală de pe Tik Tok „Să fac spume dacă știu” [Sursa foto: Captură YouTube]
Prăjitura a devenit virală pe Tik Tok și se prepară foarte rapid și simplu. Iată care este rețeta

Prăjitura „Să fac spume dacă știu” a devenit virală pe Tik Tok tocmai pentru că este o rețetă simplă pe care o poate face oricine cu doar câteva ingrediente simple. Prăjitura a primit acest nume „ingenios”, după ce mama unui tânăr care filma reţeta a denumit-o "Să fac spume dacă ştiu". În prezent, clipurile video de pe TikTok care conţin hashtag-ul #safacspumedacastiu au strâns deja peste 24 de milioane de vizualizări, iar trendul este în creştere. 

Rețeta a fost testată chiar și de Jamila care a fost încântată de ea și i-a dat nota 10 la final. 

De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura „Să fac spume dacă ştiu"

125 grame de unt

1 litru de lapte

200 grame de făină

200 grame de zahăr

cacao

vanilie sau rom

Cum se prepară prăjitura „Să fac spume dacă ştiu"

Laptele se pune pe foc într-o oală suficient de mare, unde să încapă şi untul, dar şi făina şi zahărul. Cu ajutorul unui tel, întreaga compoziţie se amestecă uşor până ce toate ingredientele s-au încorporat foarte bine, iar untul s-a topit.

Se amestecă în continuare uşor până când compoziţia începe să se închege. În momentul în care ajunge la textura pe care o dorim, respectiv una destul de vâscoasă, luăm oala de pe foc şi împărţim compoziţia în două cantităţi aproximativ egale.

Într-unul dintre vase adăugăm două sau trei linguri de cacao, dar şi esenţa de rom şi apoi amestecăm.

În celălalt vas punem esenţa de vanilie şi amestecăm pentru ca totul să se încorporeze bine.

La final, turnăm cele două compoziţii pe rând în vasul din care prăjitura va fi servită. Primul strat va fi cel alb (cu vanilie), pe care îl vom întinde pe toată suprafaţa vasului şi nivelăm, apoi turnăm şi compoziţia cu cacao.

Peste prăjitură se poate turna apoi una sau două linguri de cacao.

Se lasă la frigider timp de trei ore.