- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
În România, conceptul de an sabatic nu este foarte cunoscut. Dar în Statele Unite ale Americii de exemplu, anu sabatic reprezintă o perioadă liberă acordată angajatului, după al şaptelea an de muncă.
Ce se întâmplă într-un an sabatic
De obicei, un an sabatic reprezintă o perioadă de concediu plătit sau neplătit, care i se acordă unui angajat, pentru a călători, pentru a-şi continua studiile sau pur şi simplu pentru a lua o pauză.
Denumirea de an sabatic a venit de la termenul "sabat", care reprezintă cea de-a şaptea zi a Creaţiei, destinată odihnei. Însă anul sabatic nu este caracterizat neapărat prin absenţa muncii, ci prin urmarea pasiunilor. De obicei, oamenii nu îşi iau un an sabatic pentru a nu face nimic, ci pentru a face exact ce le place sau pentru a-şi urma un vis.
De obicei, oamenii doresc să îşi ia un an sabatic când se simt copleşiţi de munca zilnică şi când nu mai au timp de nimic altceva. Oamenii vor să se redescopere pe ei înşişi, să îşi dea mai bine seama ce îşi doresc de la viaţă şi ce scop au, iar când eşti încărcat cu sarcini de serviciu, iar stresul este prezent încontinuu, nu poţi face aceste lucruri.
De aceea, nu există o regulă clară pentru anul sabatic. Persoane de toate vârstele şi din toate categoriile sociale pot aspira la un an de pauză, pentru a călători, pentru a petrece mai mult timp cu familia, pentru a-şi descoperi o nouă vocaţie sau pentru a se pregăti pentru o carieră nouă. Sunt şi persoane care îşi iau un an sabatic pentru a gândi un plan de afaceri, pentru a scrie o carte sau pentru a se specializa într-un anumit domeniu.
Un an de pauză sună foarte bine pentru oricine, doar că în România este foarte greu de aplicat acest concent dintr-un motiv foarte simplu, aspectul financiar. Doar persoanele cu economii puse deoparte se pot gândi să îşi ia un an de pauză, fără să aibă surse de venit.