- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Hribii sunt folosiţi de sute de ani la mâncare, iar modul de a-i găti diferă de la o regiune la alta. Una dintre reţele delicioase este ciorba de hribi. Însă nu toată lumea ştie să o prepare ca la carte, aşa venim în ajutor cu această reţetă delicioasă. Cel mai important lucru este să folosiţi hribi proaspeţi, nu la conservă. Aceste ciuperci se găsesc şi în pieţe, dar recunosc că cea mai bună ciorbă de hribi am mâncat-o în Moldova.
Ingrediente pentru ciorba de hribi
- 1 kilogram de hribi
- 100 grame de orez
- 200 grame de smântână
- 2 ouă
- 2 ardei verzi
- 2 cepe de apă
- 3 roşii
- 2 morcovi
- o jumătate de ţelină
- o legătură de pătrunjel
- e legătură de leuştean
- sare
- piper
- cimbru
- 1 litru de borş
- 50 ml. de ulei
- unt
Cum se găteşte ciorba de hribi
Aceasta nu este deloc o reţetă complicată. Hribii se spală foarte bine şi se opăresc, după care se taie în cubuleţe sau felii. Legumele se toacă mărunt şi se pun la fiert, iar când sunt pe jumătate fierte, se adaugă şi hribii. După aproximativ 20 de minute, în oală se pune şi orezul şi se mai lasă la fiert până când este gata şi orezul.
După aceea trebuie adăugat borşul, care ar trebui încălzit în prealabil. Se pune sare, după aşteptăm ca oala să dea în clocot. Reglăm gustul cu sare şi piper, după care se adaugă untul şi uleiul.În final amestecăm smântâna cu ou, iar conţinutul se toarnă în oala cu ciorbă, după care oprim focul. Continuăm însă să amestecăm, până când se omogenizează conţinutul. Presărăm apoi verdeaţa şi servim delicioasa ciorbă de hribi caldă.