- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Sunt anumite reţete culinare pe care trebuie să le urmezi cu stricteţe, pentru ca mâncarea să iasă cum trebuie. Dar ce te faci dacă nu ai cântar de bucătărie? Trebuie să ştii exact ce gramaj au o lingură de ulei, o linguriţă de miere sau un pahar cu apă.
Unităţi de măsură în bucătărie
Cu siguranţă aţi întâmpinat de multe ori probleme, în cazul în care într-o reţetă, de exemplu, se menţionează că trebuie să puneţi în mâncare 20 de grame de griş, iar dumneavostră nu deţineţi un cântar de bucătărie.
Lingura:
- 1 lingură de apă, oțet, ulei, vin= 15 g;
- 1 lingură de lapte= 20 g;
- 1 lingură de smântână= 25 g;
- 1 lingură de miere= 20 g
- 1 lingură de bulion= 20 g;
- 1 lingură de orez= 15-25 g;
- 1 lingură de făină sau de zahăr tos= 15 sau 25 g (zahărul pudră cântărește cu 1-2 g mai mult faţă de cel clasic);
- 1 lingură de griș= 15-20 g;
- 1 lingură de pesmet= 12-16 g;
- 1 lingură de cacao= 10-25 g;
- 1 lingură de nuci măcinate= 20-25 g.
Linguriţă:
- 1 linguriță de apă, vin, lapte, ulei= 5 g;
- 1 linguriță de oțet= 7 g;
- 1 linguriță de smântână= 10 g;
- 1 linguriță de miere= 13 g;
- 1 linguriță de bulion= 10 g;
- 1 linguriță de orez= 10 g;
- 1 linguriță de făină sau de zahăr tos= 4-6 g (zahăr pudră: 4-8 g);
- 1 linguriță de griș= 4-6 g;
- 1 linguriță de pesmet= 3-6 g;
- 1 linguriță de cacao= 3-6 g;
- 1 linguriță de nuci măcinate= 5-8 g;
Cană:
- 1 cană de apă, vin, ulei, lapte, smântână, bulion= 250 g;
- 1 cană de oțet= 300-320 g;
- 1 cană de miere= 320-350;
- 1 cană de orez, mălai= 220 g;
- 1 cană de făină= 150 g;
- 1 cană de zahăr= 200 g (tos), 180 g (pudră);
- 1 cană de griș= 180 g;
- 1 cană de cacao= 130 g;
- 1 cană de nuci măcinate= 150 g.