• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun

Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun
Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun [Sursa foto: PixaBay]
Autoritățile propun o serie de măsuri de relaxare pentru noaptea dintre ani. Iată cum se va desfăşura Revelionul în 2022 şi ce vom avea voie să facem!

UPDATE 7 decembrie 2021:  Autoritățile iau în calcul noi măsuri de relaxare pentru noaptea de Revelion 2022. Pentru că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut simțitor în România, autoritățile iau în calcul măsuri de relaxare. Oficialii din România iau în calcul varianta ca petrecerile de sărbători să se poată ține până la 2 noaptea, iar programul magazinelor ar putea fi prelungit faţă de ora de închidere de acum. Măsura de carantinarea va fi aplicată în noaptea de Revelion între 2 și 5 dimineața.

Citeste si: Revelion 2022! Autoritățile discută despre posibile măsuri de relaxare pentru seara de Revelion

Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun
Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun[Sursa foto: PixaBay]

Încă nu s-a luat nicio decizie concretă în ceea ce privesc restricțiile de Revelion, dar există o marea posibilitate ca magazinele să fie deschise până la 10 sau 11 noaptea.

Alexandru Rafila a declarat că măsurile vor fi făcute publice în timp util şi a specificat că Ministerul Sănătăţii nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute şi adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, chiar dacă incidenţa este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măştii, în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, şi cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar şi pe cei cu care venim în contact.

Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane şi aglomeraţii. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă şi cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfăşurate în condiţii de siguranţă. Populaţia nu trebuie să creadă că o incidenţă scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenţei scăzute şi de păstrare a vieţii cât mai aproape de normalitate”, a spus Alexandru Rafila

Update 6.12. 2021 

Alexandru Rafila a făcut noi declarații duminică despre măsurile pandemice care se vor lua pentru noaptea de Revelion. Ministerul Sănătății spune că nu recomandă petreceri cu un număr mare de persoane, dar totuși, dacă vor avea loc și astfel de petreceri, trebuie să aibă loc în condiții de siguranță. 

„Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înțeleagă că la aceste petreceri, chiar dacă incidența este mică, sau va fi mică în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măștii în spații aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri,

este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza tulpinii Omicron și trebuie să înțelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja, nu numai persoanl, dar și pe cei cu care venim în contact. O incidență scăzută nu reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, un element de păstrare a incidenței scăzute ”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Aleph News.

Update 22.11

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis în ședința de luni, 22 noiembrie, că toate petrecerile de Crăciun și Revelion se vor încheia la ora 20:59. Petrecerile pot fi organizate cu cel mult o mie de persoane care dețin un certificat verde valabil, iar pentru fiecare persoană în parte trebuie să fie alocați câte 4 mp. Atât la petrecerile din stradă cât și la cele private, pot participa doar persoanele trecute prin boală sau care s-au vaccinat. Testul nu este valabil.  

Știrea inițială: Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun 

Comitetul Național pentru Situație de Urgență a stabilit vineri, 19 noiembrie, noi măsuri pentru ziua de 1 decembrie, cât și pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

CNSU propune ca festivitățile din București de 1 decembrie să se desfășoare cu cel mult 400 de persoane care să aibă certificatul verde. În ceea ce privesc restul orașelor din țară, la festivități pot participa cel mult 200 de persoane și cu respectarea măsurilor de siguranță.

Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun
Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun[Sursa foto: Facebook]

Persoanele vaccinate cu schemă completă sau trecute prin boală vor avea acces la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe, potrivit unei hotărâri aprobate, vineri, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Restricții în contextul pandemiei de coronavirus de Revelion

Dacă te gândeai că anul acesta vei putea petrece ceva mai mult de Revelion, se pare că nu prea sunt șanse. Comitetul pentru Situații de Urgență propune ca, în noaptea de Anul Nou, să poată fi organizate revelioane în aer liber, până la ora 21.00, cu 1.000 de oameni și 4mp/persoană.

În ceea ce privește revelionul făcut la un local, acolo pot intra doar persoanele cu certificat verde, iar localul poate fi ocupat doar în proporție de 30%.