• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Condiţii de călătorie în Bulgaria pentru decembrie 2021 şi ianuarie 2022

 Condiţii de călătorie în Bulgaria
Condiţii de călătorie în Bulgaria
O destinatie iubita atat vara pentru plajele cu nisipuri aurii cat si iarna pentru partiile de schii, Bulgaria are cateva conditii de intrare pe teritoriul ei. Iata ce trebuie sa stie romanii care vor sa plece la vecinii nostrii, bulgari, in decembrie sau ianuarie.

Iată care sunt condiţiile de călătorie pentru Bulgaria în decembrie 2021 şi ianuarie 2022!

Condiţii de călătorie în Bulgaria pentru decembrie 2021 şi ianuarie 2021

Începând cu data de 28 noiembrie 2021, persoanelor care sosesc în Republica Bulgaria din Republica Mozambic, Botswana, Africa de Sud, Lesotho, Regatul Eswatini, Namibia și Zimbabwe NU li se va permite intrarea pe teritoriul bulgar.

Cetățenii bulgari și persoanele (inclusiv cetățeni români) cu statut/permis de ședere permanentă, de lungă durată sau continuată pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii acestora de familie, care sosesc din statele menționate mai sus, sunt introduși în carantină pentru un termen de 10

zile la domiciliu sau la o locație menționată de aceștia, în baza prescrierii/instrucțiunii emisă de directorul respectivei Inspecții Regionale de Sănătate sau de către directorul-adjunct împuternicit al acestei instituții. Aceste persoane carantinate vor transmite în mod obligatoriu prin poșta electronică Inspecției Regionale de Sănătate, care a dispus introducerea lor în carantină, documentul privind rezultatul unei testări PCR efectuată între cea de-a 10-a și cea de-a 12-a zi de la intrarea în Republica Bulgaria. Toate persoanele care sosesc în Republica Bulgaria din aceste state urmează a fi supuse testării rapide antigen la frontieră de către autoritățile bulgare de control sanitar-uman.

 Condiţii de călătorie în Bulgaria
Condiţii de călătorie în Bulgaria

Citeste si: Revelion 2022. Cum s-ar putea desfășura Revelionul de anul acesta și ce restricții se impun

Cetățenii români care sosesc din state aflate în zona verde sau portocalie pot intra pe teritoriul Bulgariei cu condiția prezentării, suplimentar documentelor de călătorie, a unuia dintre următoarele documente privind COVID-19:

1. Un certificat digital UE valid care atestă vaccinarea sau un document similar- un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19.

Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei 3 din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/11/26/rd_01-977_26112021.pdf) și trecerea unui termen de 14 zile de la data efectuării ultimei doze. Se consideră schemă de vaccinare finalizată inclusiv administrarea combinată a unei doze de vaccin Vaxzevria/Astra Zeneca și a unei doze de vaccin Pfizer-BioNTech.

Documentul trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (scrise cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, data la care a fost efectuată ultima doză de vaccin, numărul de ordine al dozei, numărul total de doze, denumirea

comercială, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent, denumirea organului competent care a eliberat documentul, iar în cazul certificatului digital UE, identificatorul unic.

2. Un certificat digital UE valid care atestă vindecarea (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat) sau un document similar – un document care atestă că persoana s-a vindecat de COVID-19 și care este valabil pentru o perioadă de la 11 la 180 de zile de la data testului efectuat (test NAAT sau test PCR/rapid antigen), conform documentului.

 Condiţii de călătorie în Bulgaria
Condiţii de călătorie în Bulgaria

Documentul trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (scrise cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, data primului rezultat pozitiv prin testare NAAT (pentru certificatul UE) sau prin test PCR/rapid antigen (pentru documentul similar) și rezultatul pozitiv („Positive”), datele unității care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact) sau ale autorității care a eliberat documentul, autoritatea care a emis certificatul/documentul, statul în care a fost efectuată testarea, iar în cazul certificatului UE, identificatorul unic.

Citeste si: În ce oraşe din România se ţine târgul de Crăciun anul acesta şi care sunt condiţiile de acces

3. Un certificat digital UE valid care atestă testarea sau un document similar- un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen (RAT) pentru COVID-19 dintre cele menționate în anexa 2 din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria( https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/11/26/rd_01-977_26112021.pdf), efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, considerate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (scrise cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau RAT) și rezultatul negativ („Negative”), data și ora prelevării probei, denumirea comercială și producătorul testului (obligatoriu pentru testele rapide antigen), denumirea unității/laboratorului care a efectuat testarea, statul în care a fost efectuată testarea și autoritatea emitentă a certificatului/documentului, iar pentru certificatul UE, identificatorul unic.

Persoanele care nu prezintă un astfel de document vor fi carantinate pentru 10 zile. După 72 de ore de la momentul intrării în carantină, acestea pot efectua o testare PCR sau RAT, iar dacă rezultatul este negativ, vor putea ieși din carantină începând cu ziua următoare celei în care s-a efectuat înregistrarea în Sistemul național informațional de luptă împotriva COVID-19.