• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală
În ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală [Sursa foto: BLC Media ]
Povești din Sighișoara Medievală dar și din lumea delicateselor de pe plaiuri mureșene, vom putea urmări sâmbătă, de la ora 15:00, în emisiunea „ROventura”, la Kanal D.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă o incursiune fermecătoare prin lumea bucatelor rafinate din burgul Sighișoarei, dar și a vinurilor din podișul Târnavelor. O poveste românească ce poartă, totuși, o puternică amprentă italienească.

Ce vei vedea duminică la ROventura, emisiunea de pe Kanal D?! 

Călătoria noastră începe chiar la granița cu județul Mureș, în pitorescul Retiș, un sat al Sibiului de care poate că nici sibienii n-au auzit încă. La

fermă din deal se scrie povestea unor preparate cu adevărat rafinate – mezelurile italienești, preparate din carne de porc Mangalița, românească.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală
În ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală[Sursa foto: BLC Media ]

Salumeria artizanală din abatorul de la Retiș are la bază carnea acestei rase de porci apărute, acum mai bine de două veacuri, prin încrucișarea unui porc unguresc cu un mistreț sălbatic. Se spune că primul porc din rasa Mangalița a fost astfel obținut în Transilvania, pe moșia unui arhiduce maghiar, de la Chișineu-Criș.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală
În ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală[Sursa foto: BLC Media ]

Carnea acestui porc e mult mai sănătoasă. Rasa pe care mulți au numit-o „somonul cu picioare” e renumită pentru conținutul ridicat de acizi grași nesaturați și vitamine.  

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală
În ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală[Sursa foto: BLC Media ]

Până s-ajungem însă în Sighișoara medievală, roventurienii ne invită să facem un popas, pe valea Târnavelor, o zonă pitorească din Mureș, vestită pentru podgoriile sale. Amprenta italiană se face simțită și aici, unde cel mai vestit oenolog din Peninsulă, lucrează, alături de ai noștri, pentru a scoate ce e mai bun din via românească.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, în „ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală
În ROventura”, periplu de poveste prin Sighișoara Medievală[Sursa foto: BLC Media ]

ROventurienii ne poartă pașii apoi, către Sighișoara, un loc cu povești autentice, de succes, care se nasc din pasiune și își urmează cursul cu eforturi, sacrificii uneori, și multă determinare. Ajunși chiar în inima Transilvaniei, ca importanță turistică și frumusețe, cetatea medievală a Sighișoarei este în centrul atenției. Străduțele înguste și casele viu colorate ne poartă, parcă, înapoi în timp.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D. 

Credit foto: BLC Media