- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cea mai nouă capcană descoperită! Cum reușesc hackerii să preia controlul asupra telefonului tău: „Datele personale vor fi compromise”
În ultima perioadă, România a fost vizată de o multitudine de atacuri DDoS. De data aceasta, hackerii încearcă printr-o altă metodă să preia controlul asupra telefonului mobil, un dispozitiv frecvent utilizat de cetățeni. Aplicație malițioasă, creată special pentru Android, solicita multiple permisiuni care odată acordate permitea atacatorilor să-i spioneze și să le extragă date sensibile.Un număr considerabil de români au picat în capcanele hackerilor care capătă acces la dispozitive, în momentul în care instalează aplicația malițioasă .
Citeste si: Hackerii care au furat criptomonede de peste 600 de milioane de dolari au înapoiat monedele digitale
„ Atacurile de speedfishing îmbracă o formă largă de manifestări, însă în principiu ele constituie un mesaj prin care să solicite ori instalarea unei aplicații malițioase, fie accesarea unui link și urmărirea unor instrucțiuni, iar în momentul în care accesăm acel link sau instalăm acea aplicație întregul nostru dispozitiv va fi compromis sau datele noastre personale vor fi compromise.
Pentru a vă proteja de acest tip de amenințare online, DNSC recomandă:
- Evitați accesarea link-urilor și deschiderea atașamentelor provenite din surse necunoscute;
- Acordați permisiuni aplicațiilor mobile în mod punctual și în funcție de necesități;
- Verificați și gestionarea periodică a permisiunilor aplicațiilor mobile;
- Utilizați soluții antivirus și
- Activați opțiunea de verificare a securității aplicațiilor mobile instalate și a opțiunii de blocare a celor din surse necunoscute;- Actualizați sistemul de operare la ultima versiune compatibilă cu sistemul utilizat;
- Dacă realizați că ați căzut victimă acestui tip de atac evitați cu orice preț autentificarea pe conturi fără a realiza o resetare din fabrică a dispozitivului sau recuperarea datelor dintr-un backup creat după instalarea aplicației malițioase!
- Dacă ați folosit date de card, contactați imediat banca pentru raportarea problemei și înlocuirea cardului, dar și a datelor de autentificare dedicate serviciului de internet banking.