- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Dimineața Nebună: Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol. Care este explicația - AUDIO
Coarnele de rinocer au devenit mai scurte în ultimul secol, au descoperit cercetătorii, adăugând că acest lucru ar putea fi rezultatul faptului că vânătorii și braconierii le preferă pe cele mai lungi, relatează Descoperă.ro. De-a lungul secolelor, cornele au fost foarte căutate în rândul vânătorilor, în timp ce braconierii moderni le vând pentru a fi folosite în medicamentele tradiționale din China și Vietnam.
„Coarnele rinocerilor au evoluat dintr-un anumit motiv – diferitele specii le folosesc în feluri diferite, de exemplu pentru a căuta hrană sau pentru a se apăra în faţa prădătorilor-, aşadar noi credem că deţinerea unor coarne mai mici va fi dăunătoare pentru supravieţuirea
Coarnele rinocerilor s-au micșorat în ultimul secol
Potrivit cercetătorilor, coarnele de rinocer sunt considerate o investiţie financiară şi, din acest motiv, animalele sunt adeseori ucise pentru a deveni trofee de vânătoare. Cercetătorii britanici sunt de părere că vânarea rinocerilor cu cele mai mari coarne a făcut ca doar exemplarele cu coarne mici să supravieţuiască. Aceste animale transmit astfel generaţiilor viitoare trăsăturile lor morfologice asociate unor coarne mai mici.
Citeste si: Dimineața nebună: Berbeci de rasă dispăruți de la o stână, dați în urmărire de polițiști- AUDIO
Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.
Rinocerii sunt specii ameninţate şi mai puţin de 30.000 de exemplare mai trăiesc în natură în zilele noastre. La începutul secolului al XX-lea, peste 500.000 de rinoceri trăiau la nivel mondial. Trei specii ale acestor vieţuitoare, rinocerul negru, rinocerul de Java şi rinocerul de Sumatra au fost incluse pe lista speciilor în pericol critic de dispariţie.