- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cum a reușit un șofer băut să scape de închisoare? Bărbatul a invocat un motiv de-a dreptul rar întâlnit de polițiști
Şoferul din Galaţi a fost prins în trafic, pe raza localităţii Băleni, iar în urma testării cu aparatul etilotest a reieşit că avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit procedurii, el a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat. Astfel, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi refuz de prelevare a probelor biologice. În data de 2 februarie, Curtea de Apel din Galați a suspendat definitiv pedeapsa de 1 an de închisoare pe care bărbatul o primise.
Citește și: Beat criță, un șofer cu permisul suspendat făcea slalom prin trafic fără să observe că mașina i-a luat foc
„Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut faptul că a consumat băuturi alcoolice, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât se teme de ace. I s-a adus la cunoștință faptul că refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice constituie infracțiune”, spun anchetatorii
Condamnat, dar cu suspendare
Când a aflat că urmează să execute efectiv pedeapsa de un an de închisoare la care fusese condamnat de prima instanță, bărbatul a contestat decizia instanței pe motiv că nu i se pare corect să ajungă la închisoare, atât timp cât el are fobie de ace. Curtea de Apel Galați a decis finalmente că scopul pedepsei poate fi atins și fără ca șoferul să ajungă la închisoare, mai ales că și-a recunoscut fapta și a acceptat să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.
Citește și: Un bărbat a adus în fața instanței o soție falsă pentru a divorța. Cum i-a păcălit pe judecători
„Executarea efectivă a pedepsei stabilite în prezenta cauză pare disproporţionată raportat la pericolul social al faptei imputate şi la împrejurările concrete ale săvârşirii acesteia. Apreciem aşadar că scopul pedepsei poate fi atins şi prin suspendarea sub supraveghere a executării acesteia”, a stabilit instanța de judecată, care l-a obligat pe bărbat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în interesul comunității.